Saitko vuoden 2017 äitiyspakkauksen? Tarkista kahden bodyn nepparit   


Vuoden 2017 äitiyspakkauksessa on kaksi bodya, joiden nepparit saattavat irrota. Kela pyytää kaikkia äitiyspakkauksen saaneita asiakkaita tarkistamaan harmaa-valkoraidallisen bodyn ja aakkosbodyn nepparikiinnityksen. Tarkistus pitää tehdä sen jälkeen, kun bodyt on pesty ensimmäisen kerran. Jos nepparit irtoavat, tuote pitää poistaa heti käytöstä. Pienet irtoavat osat voivat aiheuttaa lapsille tukehtumisvaaran. Asiakas saa korvaavan tuotteen olemalla yhteydessä Logistikas Hankinta Oy:hyn.

Kela on saanut reklamaatioita kahdesta vuoden 2017 äitiyspakkauksessa olevasta bodysta. Paksun sauman vuoksi bodyjen nepparit eivät ole kiinnittyneet kankaaseen riittävän tiukasti ja saattavat irrota.

Vialliseksi ilmoitetut tuotteet ovat:

Vaikka vika ei ole ilmennyt kaikissa kyseisissä bodyissa, bodyt on silti syytä tarkistaa. Heti kun ongelma huomattiin, neppareiden ompelutekniikkaa muutettiin. Kela selvittää asiaa tuotteiden toimittajan kanssa.

Kela jakaa vuosittain noin 35 000 äitiyspakkausta, joissa on yhteensä yli 2 milj. tuotetta. – Koska tuotteita on todella paljon, joukosta voi valitettavasti löytyä joitakin viallisia tuotteita. Tuotteiden turvallisuus on Kelalle tärkeä asia, ja reklamaatioihin suhtaudutaan erittäin vakavasti, kertoo etuuspäällikkö Johanna Aholainen Kelasta.

Äitiyspakkaus on turvallinen


Äitiyspakkaukseen tuotteita toimittavat yritykset tekevät Kelan kanssa kirjallisen sopimuksen, jossa ne sitoutuvat tuoteturvallisuuteen. Äitiyspakkauksen tuotteiden ja niiden valmistusmateriaalien tulee olla laadukkaita ja turvallisia. Niiden tulee täyttää vaatimukset, joita EU:n ja Suomen lainsäädäntö asettaa turvallisuudelle. Äitiyspakkaukseen tarjotaan monenlaisia tuotteita. Ennen kuin lopulliset tuotteet valitaan pakkaukseen, mallikappaleet pestään ja niiden kiinnitykset ja saumat tarkistetaan.

Kela muistuttaa, että äitiyspakkauksen vaatteet ja petivaatteet tulee pestä ennen käyttöönottoa tuotteessa olevan pesuohjeen mukaisesti. Jos asiakas huomaa pesun jälkeen vikoja (esim. neppari irtoaa), hänen tulee olla yhteydessä pakkauksen jakelijaan. Jakelijan yhteystiedot ovat:

Logistikas Hankinta Oy
aitiyspakkaus(at)logistikas.fi
puh. 040 842 1001.

Viallisen tuotteen tilalle saa uuden, virheettömän tuotteen.

Kaikki äitiyspakkauksen tuotteet kilpailutetaan, eikä tuotteiden tarjoajaa saa suosia kotimaan tai tuotteiden valmistusmaan perusteella. Valtaosa äitiyspakkauksen tuotteista valmistetaan Euroopan ulkopuolella.

Kela pahoittelee ongelmaa ja siitä asiakkaille mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa.

Lisätietoja asiakkaille:

Äitiyspakkaus