Tarkista palvelupisteiden jonotustilanne verkosta


Kelan verkkosivuilta voi nyt kätevästi tarkistaa 40 palvelupisteen jonotustilanteen. Palvelu on käytössä arkisin klo 9–16, ja sen osoite on www.kela.fi/jonotustilanne.

Uuden palvelun avulla voit tarkistaa jonotustilanteen ennen asioimaan lähtemistä. Palvelun avulla voi myös seurata jonon etenemistä muualtakin kuin Kelan tiloista. Se näyttää vuorossa olevan asiakkaan numeron, jonossa olevien määrän sekä asioimaan päässeiden keskimääräisen jonotusajan.

Vältä ruuhkaisin aika ja asioi loppuviikosta

Palvelupisteessä saat henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta kaikkiin Kelan etuuksiin liittyviin asioihin.

Vilkkainta palvelupisteissä on maanantaisin. Jos haluat välttää ruuhkan, ajoita asiointi loppuviikkoon. Aamupäivällä on yleensä vähemmän asiakkaita kuin iltapäivällä.

Asioidessasi Kelassa ota mukaasi henkilötodistus. Jos hoidat toisen henkilön asiaa, tarvitset henkilötodistuksesi lisäksi yksilöidyn valtakirjan tältä henkilöltä.

Myös verkossa asioit sujuvasti

Kirjaudu verkkoasiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/asiointi. Siellä voit hakea lähes kaikkia etuuksia ja tarkistaa esimerkiksi oman hakemuksesi käsittelytiedot. Toimistossa asiointi tai puhelinpalveluun soittaminen eivät nopeuta hakemuksen käsittelyä.

Lisätietoja asiakkaille: