Tiedon Jukka Melanen Kelan IT-palvelujen johtoon

Kelan hallitus on tänään torstaina päättänyt nimittää FM, EMBA Jukka Melasen Kelan IT- johtajaksi.

Melasella on pitkä ja monipuolinen kokemus IT-alalta sekä henkilöstön ja muutosten johtamisesta. Hän on työskennellyt yli 30 vuotta rahoitus- ja vakuutusalan rajapinnassa, viimeisimpänä Tiedossa asiakkuusjohtajana. Kelassa Melanen saa johtaakseen IT-palvelujen tulosyksikön.

– Jokainen suomalainen on Kelan asiakas elämänsä jossain vaiheessa. Kelan IT-ratkaisujen on oltava edistyksellisiä ja toimintavarmoja niin asiakkaille kuin kelalaisillekin. On hienoa päästä kehittämään Kelan IT-palveluita ja samalla kaikkien meidän palveluita, sanoo Melanen.

Kelan IT-palveluissa työskentelee 700 ammattilaista, jotka vastaavat Kelan tarvitsemista etuustietojärjestelmistä ja muista tietotekniikkapalveluista, kansalaisten verkkopalveluista sekä terveydenhuollon, apteekkien ja kansalaisten Kanta-palveluista. Valtaosa Kelan IT-ammattilaisista työskentelee Helsingissä, Jyväskylässä tai Turussa. Melanen aloittaa työssään 1.5.2019.

Koulutukseltaan Jukka Melanen on filosofian maisteri. Lisäksi hänellä on Tampereen yliopistosta EMBA-tutkinto (executive master of business administration).

Kelan IT-palveluiden tulosyksikön johtajan tehtävää haki 57 henkilöä. Tehtävä vapautui, kun Nina Nissilä nimitettiin yhdeksi Kelan kolmesta johtajasta.