Ulkoinen arviointi toimeentulotuen siirrosta luovutettiin Kelan valtuutetuille

Valtuutetut käsittelevät raportin kokouksessaan 17.10.

Kelan valtuutettujen tehtäviin kuuluu Kelan hallinnon ja toiminnan valvominen. Valtuutetut ovat seuranneet perustoimeentulotuen tilannetta tiiviisti. Tänään julkaistu ulkoinen arvio tehtiin Kelan valtuutettujen toimeksiannosta.

Kela teki perustoimeentulotuen siirrosta keväällä sisäisen arvion. Sen laati Kelan sisäinen tarkastus. Kesäkuussa Kelan valtuutetut käsittelivät sisäisen arvion ja totesivat sen kattavaksi. He kuitenkin pitivät perustoimeentulotuen siirtoa Kelaan niin merkittävä asiana, että siitä oli tärkeää saada myös ulkoinen arvio ja näkemys.

Ulkoisessa arvioinnissa on keskitytty erityisesti perustoimeentulotuen siirron suunnittelun, toimeenpanon ja Kelan prosessien arviointiin. Lisäksi tavoitteena on ollut saada kehittämisehdotuksia siitä, miten Kela voi parantaa tulevien uudistusten suunnittelua ja mahdollisiin uusiin tehtäviin valmistautumista.

Ulkoisen arvioinnin on tehnyt Kelan valvontatilintarkastuksesta vastaava BDO Audiator Oy, joka luovutti arvioinnin Kelan valtuutetuille 4.10. Valtuutetut käsittelevät raportin yleiskokouksessaan 17.10.

Lisätietoja: Kelan valtuutettujen puheenjohtaja Sari Sarkomaa, puh. 050 511 3033

Kelan valtuutetut valvovat Kelan hallintoa ja toimintaa, vahvistavat Kelan hallituksen esityksestä tilinpäätöksen perusteet ja tilinpäätöksen sekä myöntävät vastuuvapauden hallitukselle. Lisäksi valtuutetut antavat vuosittain eduskunnalle kertomuksen omasta toiminnastaan.

Lue lisää:

Toimeentulotuen siirron ulkoinen arviointi (loppuraportti)

Kelan valtuutetut 13.6.2017: ulkoinen arvio perustoimeentulotuen siirrosta Kelaan

Kelan valtuutetut 2015–2019

Puheenjohtaja

Sari Sarkomaa, kok.

Varapuheenjohtaja

Niilo Keränen, kesk.

Valtuutetut

Outi Alanko-Kahiluoto, vihr.

Ritva Elomaa, ps.

Hannakaisa Heikkinen, kesk.

Anneli Kiljunen, sd.

Jaana Laitinen-Pesola, kok.

Anne Louhelainen, sin.

Leena Meri, ps.

Kristiina Salonen, sd.

Eero Suutari, kok.

Martti Talja, kesk.