Uudistettu henkilöasiakkaan sairauspäivärahan verkkohakemus otetaan käyttöön mahdollisimman pian

Kelan henkilöasiakkaille tarkoitettu sairauspäivärahan verkkohakemus on tällä hetkellä poissa käytöstä. Sairauspäivärahaa voi hakea paperilomakkeilla tai puhelimitse. Uudistettu verkkohakemus pyritään avaamaan mahdollisimman pian.

Taustalla on sairauspäivärahan tietojärjestelmien ja verkkoasiointipalvelun uudistus. Uudet sairauspäivärahan käsittelyjärjestelmät ja siihen liittyvät osat otettiin käyttöön 4.1.2020. Uudistettu henkilöasiakkaan verkkohakemus oli tarkoitus ottaa samalla käyttöön, mutta tietoturvasyistä niin ei voitu tehdä. Uudistettu verkkohakemus on tarkoitus julkaista mahdollisimman pian.

Ongelma koskee esimerkiksi sairauspäivärahaa hakevia opiskelijoita tai työttömiä. Työnantajille tarkoitettu verkkohakemus toimii. Työnantaja voi hakea työntekijälleen sairauspäivärahaa verkossa.

Henkilöasiakas voi tehdä hakemuksen paperilomakkeella (SV8) ja lähettää sen postitse osoitteeseen Kela, PL 10, 00056 KELA. Tarvittaessa asiakas voi soittaa numeroon 020 692 204. Jos puhelinpalvelussa on ruuhkaa, asiakas voi varata ajan puhelinpalveluun tai palvelupisteeseen.

Pahoittelemme asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa.

Lisää tietoa asiakkaille