Valtaosa vammaisten tulkkauspalvelun asiakkaista palautti asiakastietolomakkeen
 

 

Tulkkilistaa toivoneiden asiakkaiden listat valmistuvat kevään aikana. Jos asiakas ei vielä ole palauttanut asiakastietolomaketta, sen voi tehdä milloin vaan. Myös tulkkilistan voi vielä ottaa käyttöön.

Tulkkauspalvelun asiakkaille lähetettiin marraskuussa 2017 kirje, jossa kerrottiin palvelun uudistuksista ja pyydettiin asiakkaita täydentämään asiakastietojaan. Lomakkeen palautti yli 2 300 asiakasta eli yli puolet palveluun oikeutetuista asiakkaista.

– Kaikki meille palautetut asiakastietolomakkeet on nyt käsitelty ja näiden asiakkaiden tiedot tallennettu. Jos lomaketta ei vielä ole ehtinyt tai muistanut palauttaa, sen voi tehdä milloin vaan, kertoo Vammaisten tulkkauspalvelukeskuksen päällikkö Sari Paloposki.

Asiakastietolomakkeen tarkoitus on ollut kerätä tietoa asiakkaiden palvelun järjestämiseen vaikuttavista asioista. Sen avulla he voivat myös ilmoittaa, jos haluavat ottaa henkilökohtaisen tulkkilistan käyttöön.

Palveluun oikeutetuista asiakkaista lähes 2 000 eli yli 30 % on ilmoittanut haluavansa ottaa tulkkilistan käyttöön. Noin 20 % palveluun oikeutetuista ei halunnut tulkkilistaa.

– Valtaosa meille palautetuista tulkkilistoista on otettu käsittelyyn. Tavoitteenamme on saada tulkkilistat valmiiksi huhti-toukokuussa, Paloposki jatkaa.

Listan voi ottaa käyttöön palauttamalla asiakastietolomakkeen tai ottamalla yhteyttä Vammaisten tulkkauspalvelukeskukseen.

Kysymyksiä ja vastauksia on koottu kela.fihin
 

Uuden mallin mukainen palvelu on ollut käynnissä vasta lyhyen aikaa, ja esimerkiksi tulkkilistan käyttöä opetellaan vielä. Kelan verkkosivuille on koottu usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia tulkkilistan käytöstä, tulkkien välityksestä ja tulkkaustilanteesta.

Tulkkilistan tavoitteena on vastata mahdollisimman hyvin asiakkaan palvelun tarpeeseen, ja siksi niiden käyttöä ja toimivuutta seurataan Kelassa tarkkaan. Jos esimerkiksi havaitaan, että asiakkaalle joudutaan toistuvasti välittämään tulkki listan ulkopuolelta, tulkkilistaa kannattaa ehkä laajentaa. Mahdolliset muutokset tehdään aina yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Asiakkaat voivat antaa palautetta Kelan palautekanavan kautta tai suoraan Vammaisten tulkkauspalvelukeskukseen.

Lisää tietoa asiakkaille: