Vastaus perintäpulmiin verkosta

Uudella Kysy Kelasta -palstalla Kelan asiantuntijat vastaavat perinnän toimeenpanoon liittyviin kysymyksiin joka arkipäivä.

Hiljattain avatulla Kysy perinnästä -palstalla voi kysyä etuuksien takaisinperinnästä sekä elatusapuvelan ja opintolainan takaussaatavan perinnästä.

Kysy Kelasta -palstat palvelevat kuukausittain noin 100 000 kävijää

Kysy Kelasta -palstoilla asiantuntijat vastaavat etuuksiin liittyviin kysymyksiin joka arkipäivä. Kysymyksiin pyritään vastaamaan mahdollisimman nopeasti.

Palvelu on ahkerassa käytössä: kuukausittain palstoilla vierailee keskimäärin 100 000 kävijää.

– Kysy Kelasta -palstaa kannattaa hyödyntää silloin, kun Kela-asioiden kanssa tulee eteen pulma, johon kaipaa vastausta. Palstalle voi jättää kysymyksen esimerkiksi silloin, kun elämäntilanteessa tapahtuu muutos tai kun Kelan verkkosivujen ohjeistukset eivät hahmotu omassa tilanteessa, neuvoo suunnittelija Noora Tahvanainen Kelasta.

– Moniin mieltä askarruttaviin kysymyksiin voi löytää vastauksen jo palstaa selaamalla. Luetuimpia viestiketjuja on luettu tuhansia kertoja. Esimerkiksi Kysy lapsiperheiden etuuksista -palstan suosituinta Usein kysytyt kysymykset -ketjua on luettu yli 20 000 kertaa, Tahvanainen vinkkaa.

Muutoksista kannattaa ilmoittaa

Paras vinkki etuuksien takaisinperinnän välttämiseksi on se, että muutoksista ilmoitetaan ajoissa Kelaan. Muutokset tuloissa, asumisessa tai perhesuhteissa voivat vaikuttaa etuuden määrään. Liikaa maksettu etuus peritään takaisin.

Velan maksuun liittyvissä asioissa kannattaa olla yhteydessä Kelan perintäkeskukseen.

Lue lisää: