Eurooppalaisen sairaanhoitokortin voi tilata jälleen matkamessuilla

Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste ja Kela ovat mukana Matka 2019 -messuilla 17.–20.1.2019 osastolla 6p60. Messuosastollamme voi tilata eurooppalaisen sairaanhoitokortin, kysyä asiantuntijoilta kansainvälisestä sairaanhoidosta ja tutustua Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalveluun.

Eurooppalainen sairaanhoitokortti kannattaa ottaa matkalle mukaan, koska yllättävä sairastuminen ulkomaanmatkalla voi muutoin tulla kalliiksi. Kortilla saa lääketieteellisesti välttämättömän sairaanhoidon julkisessa terveydenhuollossa, kun matkustaa EU- tai Eta-maissa tai Sveitsissä. Kortilla pääsee hoitoon myös, jos pitkäaikaissairaus vaatii matkalla äkillistä hoitoa tai jos tarvitsee hoitoa raskauden tai synnytyksen vuoksi. Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla saa hoidon samaan hintaan kuin paikalliset asiakkaat.

Matka 2019 -messuilla kävijä voi tilata maksuttoman kortin messuosastollamme. Kortin tilaamiseen tarvitaan henkilötodistus. Huoltajan on mahdollista tilata kortti myös alaikäiselle lapselleen. Eurooppalaisen sairaanhoitokortin voi tilata myös verkossa www.kela.fi/asiointi tai numerosta 020 692 203 ma–pe kello 9–16. Kelan asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kela myöntää eurooppalaisen sairaanhoitokortin henkilöille, joiden sairaanhoitokustannuksista Suomi vastaa. Eurooppalaisen sairaanhoitokortin on hankkinut jo lähes 2 miljoonaa suomalaista.

Sairaanhoito ulkomailla kiinnostaa

Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteestä saa tietoa terveyspalvelujen käyttämisestä ulkomailla ja Suomessa. Yhteyspiste neuvoo erilaisissa kansainvälisissä tilanteissa, esimerkiksi miten voi hakeutua hoitoon ulkomaille, millaisia oikeuksia potilaalla on tai miten hoitoa korvataan. Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste löytyy jokaisesta EU-maasta. Suomessa yhteyspiste on sijoitettu Kelaan ja palvelee Hoitopaikanvalinta.fi-sivustolla sekä sähköpostitse.

– Hoitopaikanvalinta.fi-sivusto on tarkoitettu avuksi kaikille, jotka tarvitsevat syystä tai toisesta hoitoa Suomen rajojen ulkopuolella, kertoo Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteen suunnittelija Pia Blomqvist. – Sivustolta kannattaa tarkistaa mitä matkalle lähtiessä tai ulkomaille muuttaessa on hyvä ottaa huomioon. Matkailijalle hyödyllistä tietoa ovat yli 50 maan terveydenhuollosta kertovat maakuvaukset.

Yhteyspisteen asiantuntijat neuvovat rajat ylittävään terveydenhuoltoon liittyvissä kysymyksissä myös matkamessuilla. Messuosastomme tunnelmia voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #matka2019 ja #hoitopaikanvalinta.

Lisätietoja asiakkaalle