Kelan etuuksista selvällä suomella

Painetut esitteet kertovat etuuksista selkeästi ja tiiviisti.

Kelan esitteet Koti ja perhe (ml. asumisen tuet), Terveys ja kuntoutus, Eläkkeelle ja Työttömyys ovat tulleet painosta ja ovat matkalla jakelupisteisiin. Niitä jaetaan Kelan palvelupisteissä ja myös monien yhteistyökumppaneiden tiloissa.

Esite Muutto Suomeen ja Suomesta ulkomaille tilataan erikseen Kelan lomakevarastosta (lomakevarasto@kela.fi). Myöhemmin keväällä päivitetään vielä Opiskelu ja asevelvollisuus -esite. Perustoimeentulotuen esite ilmestyi jo viime vuoden puolella.

Esitteet julkaistaan joka vuosi selkosuomeksi ja -ruotsiksi. Ne päivitetään tänä vuonna myös viroksi, englanniksi, venäjäksi ja saameksi. Kieliversiot ilmestyvät myöhemmin keväällä.

Esitteissä kerrotaan etuuksien pääpiirteet, joten niitä voi käyttää pitkään. Uusimmat muutokset ja tämän vuoden euromäärät näkee esimerkiksi kela.fistä.

Kaikki esitteet julkaistaan Kelan verkkosivuilla myös pdf-muodossa.

Selkokieli on esteetöntä

Moni asiakas kaipaa yhä paperille painettua selkokielistä esitettä, vaikka valtaosa löytääkin tarvitsemansa tiedot netistä ja käyttää siellä myös asiointipalvelua.

Selkoesitteistä hyötyvät eniten henkilöt, joilla on kielellisen hahmottamisen vaikeuksia. Heidän lisäkseen esitteitä käyttävät ne maahanmuuttajat, jotka osaavat jonkin verran suomea tai ruotsia.

Jos tarvitset esitteitä, tilaa niitä Kelan lomakevarastosta: lomakevarasto@kela.fi. Pienin lähetettävä määrä on 50 kpl/esite.

Tutustu esitteisiin: