Sopiva kuntoutuskurssi löytyy nyt muutamalla klikkauksella

Kela.fissä on julkaistu kuntoutusapuri, jonka avulla sopivan kuntoutuskurssin etsiminen käy helposti. Siitä hyötyy niin kuntoutusta tarvitseva asiakas kuin terveydenhuollon ammattilainenkin. 

Kela järjestää sopeutumisvalmennus- ja kuntoutuskursseja moniin eri sairauksiin ja elämäntilanteisiin.  Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuvilla on sairaus tai vamma, joka aiheuttaa uusien toiminta- tai elintapojen omaksumista muuttuneessa tilanteessa. Kuntoutuskurssille hakeutuvilla sairaus on saattanut olla osa elämää jo pidempään.

Uusi kuntoutusapuri opastaa sopivan kuntoutuskurssin valinnassa. Kun asiakas valitsee, mihin hän tarvitsee kuntoutusta, apuri ehdottaa sopivaa kuntoutuskurssia. Asiakas voi tarvita kuntoutusta esimerkiksi tiettyyn sairauteen sopeutumiseen. Joihinkin sairauksiin järjestetään kursseja sekä avo- että laitosmuotoisina ja parikursseina, joihin voi osallistua puolison kanssa. Myös nämä vaihtoehdot löytyvät apurin avulla helposti.

Myös terveydenhuollon ammattilaiset hyötyvät apurista. Koska kuntoutuskurssi löytyy nopeasti, lääkäri tai kuntoutusohjaaja voi käyttää työkalua kätevästi vastaanotolla. Tällöin potilas voi itse kertoa, millainen kuntoutus häntä kiinnostaa: sopisiko esimerkiksi avomuotoinen kuntoutus paremmin kuin kuntoutuslaitoksessa annettava kuntoutus tai osallistuisiko hän kuntoutukseen yksin vai läheisen kanssa?

Lue lisää