Vuoden 2019 KIILA-kursseja haettavissa nyt

Vuoden 2019 KIILA-kuntoutuskurssit ovat nyt työnantajien, ammattiliittojen ja yhdistysten haettavissa. Lisäksi haettavissa on loppuvuoden 2018 kursseja, joiden pitää käynnistyä vielä vuoden 2018 aikana, mutta voivat jatkua vuoden 2019 puolella.

Ammatilliset KIILA-kuntoutuskurssit on tarkoitettu työssä oleville henkilöille, jotka tarvitsevat tukea työkykyynsä. Kursseja voi hakea ympäri vuoden sitä mukaa kun työpaikalla ilmenee kuntoutuksen tarvetta.

Ryhmämuotoista KIILA-kuntoutuskurssia haetaan Kelan verkkosivun KIILA-kurssien verkkoasiointipalvelusta, johon tarvitaan KATSO-tunniste. Kurssin vahvistumisesta tulee hakijalle sähköpostiviesti välittömästi, jolloin hakijataho ja valittu palveluntuottaja pääsevät nopeasti suunnittelemaan kurssin aikataulua.

Myös yksittäiselle työntekijälle

Myös yksittäinen työntekijä voi hakea Kelan KIILA-kuntoutukseen joko oma-aloitteisesti tai työterveyshuollon tai esimiehen ehdotuksesta. Jos työntekijälle ei heti löydy sopivaa kurssia, Kela muodostaa hänelle sopivan kurssin. Se voi olla ammattialakohtainen, esimerkiksi hoitoalalla työskentelevien KIILA-kurssi. Yksittäinen työntekijä hakee KIILA-kuntoutusta hakemuslomakkeella KU 200.

Lue lisää