Kuntoutuksen kela.fi-sivut uudistuivat


Miten pääsee Kelan kuntoutukseen? Mistä saa rahaa toimeentuloon kuntoutuksen aikana? Tutustu kela.fin uusiin sivuihin.

Kuntoutuksen uudet kela.fi-sivut on nyt julkaistu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Uudistus tehtiin, jotta sivut palvelisivat asiakkaita aiempaa paremmin ja vastaus usein kysyttyihin kysymyksiin löytyisi nopeasti.

– Kuntoutus on laaja ja osin sokkeloinenkin kokonaisuus, jossa on paljon vaikeita käsitteitä ja erilaisia toimijoita. Testasimme sivustoa asiakkailla ja hioimme heidän palautteensa pohjalta sisältöä ja rakennetta, kertoo verkkoviestinnän asiantuntija Annamari Kosonen.

–  Etusivulle on kerätty niitä oikopolkuja, joita asiakkaat ovat kaivanneet. Sivuja on nyt entistä helpompi selata myös mobiililaitteella.

Aikaisemmin Kelan verkkosivuilla on jo uudistettu muun muassa opiskelijoiden, eläkkeensaajien ja lapsiperheiden sivut. Kuntoutus on yhdeksäs uuden konseptin mukainen sivukokonaisuus kela.fissä.

Pikaopas neuvoo kuntoutuksen haussa

Uuden kuntoutussivuston alussa on pikaopas, joka näyttää aikajanalla sen, millaisia vaiheita kuntoutukseen kuuluu ja kuka kulloinkin toimii – asiakas vai Kela.
Kuntoutuksen pikaopas

Kuntoutuksen kokonaisuus hahmottuu hyvin myös, kun katsoo ensimmäiseksi kahden minuutin piirrosvideon aiheesta.
Kuntoutuksen piirrosvideo

Kelan kuntoutuskurssien valikoimaan voi tutustua kuntoutuskurssien hakupalvelussa. Itselle sopivaa kuntoutuksen palveluntuottajaa (esim. psykoterapeutti) voi etsiä Kuntoutuksen palveluntuottajien hakeminen -palvelusta. Hakupalveluihin ei ole tehty uudistuksessa muutoksia. Ne löytyvät edelleen kuntoutuksen etusivun alalaidasta.

Palautetta ja kehitysvinkkejä voi laittaa sähköpostilla osoitteeseen kelafi@kela.fi.

Tutustu kela.fin kuntoutussivuihin: