Miten yksityinen terveydenhuolto voi tarjota yrittäjälle työterveyshuollon helposti?


Kela järjestää 5.9.2017 klo 13.00–14.30 yksityisille terveydenhuollon palveluntuottajille webinaarin tilitysmenettelystä, joka mahdollistaa yrittäjälle suorakorvauksen omasta työterveyshuollostaan.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen päättyy 30.8.2017. Lue lisää ja ilmoittaudu>

Yrittäjät, jotka ovat käyttäneet julkisen terveydenhuollon työterveyspalveluja, ovat jo pitkään saaneet Kela-korvauksen käynnin yhteydessä. Yksityisiä työterveyshuoltopalveluja käyttäneet ovat sen sijaan joutuneet hakemaan korvaukset jälkikäteen itse.

Ensi vuoden alusta lähtien myös yksityiset työterveyshuollon palveluntuottajat voivat hakea yrittäjän puolesta korvausta työterveyshuollon kustannuksista. Se edellyttää, että palveluntuottaja on tehnyt Kelan kanssa sopimuksen tilitysmenettelystä. Sopimuksia voi alkaa tehdä tänä syksynä.

Jatkossa sekä julkisen työterveyshuollon palveluntuottajat että kaikki tilitysmenettelyyn liittyneet yksityiset työterveyshuollon palveluntuottajat voivat siis hakea korvausta yrittäjien puolesta. Tällöin yrittäjä maksaa työterveyshuollossa asioidessaan vain hänelle kuuluvan osuuden.

Muutoksen tavoitteena on lisätä yrittäjien halua järjestää itselleen työterveyshuolto ja sitä kautta lisätä yrittäjien työkykyä ja työhyvinvointia.

Lue lisää