Nämä asiat muuttuivat Työnantajan
asiointipalvelussa

Työnantajan päiväraha-asioinnissa käytettävä asiointipalvelu muuttui viikonloppuna, osana Kelan valmistautumista tulorekisteriin 1.1.2019. Myös tulostettavat lomakkeet muuttuivat.

Jatkossa Kela saa etuuspäätöksiin työnantajan nimen suoraan YTJ-järjestelmästä ja maksaa työnantajan etuudet aina yhdelle ja samalle tilille. Kun yhdellä Y-tunnuksella voi olla vain yksi tilinumero, työnantajaorganisaatiossa voidaan kohdentaa maksut tarkemmin viitenumeroilla tai tarkenteilla, jotka näkyvät Työnantajan asiointipalvelun Maksutiedot-koosteessa.

Vuonna 2019 työnantaja voi muutosten ansiosta alkaa hakea etuuksia tulorekisterin kautta ja tarkistaa kerralla kaikki saamansa päivärahapäätökset Kelan Työnantajan asiointipalvelusta.  Lisäksi työnantajat voivat tällöin luopua postitse lähetettävistä paperipäätöksistä ja tarkistaa päätöstiedot ja yksittäiset päätökset paikasta riippumasta Työnantajan asiointipalvelussa. Päätösten tulostus- ja arkistointitarvekin vähenee, koska päätökset ovat luettavissa asiointipalvelussa kuluvan vuoden lisäksi 5 edelliseltä vuodelta.

Päivitetyt asiointiohjeet ja uusi lomake

Kela kertoi 6.10. tehdyistä järjestelmämuutoksista ennakkoon verkkoseminaarissa 6.9., jonka videotallenne ja esitysmateriaali katsottavissa osoitteessa kela.fi/tyonantajat-oppaat. Samasta osoitteesta löytyy myös kaikki päivärahojen asiointiin liittyvät asiointioppaat ja esitykset, jotka on päivitetty.

Asiointioppaissa on muun muassa verkkoasiointiohje tilinumeron muuttamiseen 6.10. jälkeen. Tähän tarkoitukseen on myös julkaistu uusi tulostettava lomake Y122.

Työnantajan asiointipalvelussa työnantaja voi hoitaa Kelan kanssa sairauspäiväraha-, kuntoutusraha-, vanhempainpäiväraha-, vuosilomakustannuskorvaus- ja perhevapaakorvausasioita. Palveluun kirjaudutaan Katso-tunnisteella vuoden 2019 lopulle asti, jolloin Kelan palvelussa siirrytään suomi.fi-tunnistautumiseen. Sen sijaan tulorekisteriin tunnistaudutaan alusta lähtien suomi.fi-varmenteellla, johon valtuuksia voi jo hakea.

Tutustu materiaaleihin:

Lisätietoja: