Veronpalautukset huomioidaan toimeentulotuessa tulona


Yli 50 euron suuruiset veronpalautukset vaikuttavat toimeentulotukeen. Jos asiakkaalta peritään ulosottoa, veronpalautuksesta huomioidaan vain ulosotosta jäljelle jäävä osa.

Veronpalautusten maksupäivä on tänä vuonna 5.12. Palautukset voivat vaikuttaa joulukuussa maksettavaan toimeentulotukeen.

Toimeentulotukeen vaikuttaa vähäisen määrän yli menevä osa veronpalautuksesta. Vähäisenä pidetään alle 50 euron palautusta henkilöä kohti tai alle 100 euroa perhettä kohti.

Jos esimerkiksi yksin asuva asiakas saa veronpalautusta 200 euroa, tästä 150 euroa vaikuttaa joulukuun toimeentulotukeen. Suuret veronpalautukset voivat vaikuttaa toimeentulotukeen useamman kuukauden ajan.

Tukeen vaikuttaa vain ulosotosta jäävä osa palautuksesta


Jos asiakkaalta peritään veronpalautuksesta ulosottoa, vain ulosoton jälkeinen osa palautuksesta vaikuttaa toimeentulotukeen. Jos koko veronpalautus menee ulosottoon, ei palautus vaikuta toimeentulotukeen lainkaan.

Asiakkaan tulee ilmoittaa toimeentulotukihakemuksessa, ulosmitataanko veronpalautusta ja kuinka suuri osa palautuksesta on ulosoton kohteena. Jos asiakas ei ilmoita ulosmittauksesta, vähäisen määrän yli menevä osa veronpalautuksesta vaikuttaa joulukuun toimeentulotukeen.

Syyskuusta alkaen postitetuissa toimeentulotuen päätöksissä asiakkaille on kerrottu veronpalautusten vaikutuksesta tukeen.

Lisätietoja asiakkaalle:

Tiedotetta päivitetty 29.11.2017