Kelan chattirobotti vastaa nyt asumistukea koskeviin kysymyksiin

Chattirobotti Kela-Kelpo osaa nyt vastata myös yleistä asumistukea koskeviin kysymyksiin. Asiakas voi kysyä chattirobotilta esimerkiksi, kuka voi saada asumistukea tai miten tulot vaikuttavat tuen määrään.

Chattirobotti Kela-Kelpo neuvoo asiakkaita yleistä asumistukea koskevissa kysymyksissä kela.fin Asumisen tuet -osiossa. Ruotsiksi asiakkaita neuvoo ruotsinkielinen chattirobotti FPA-Folke.

Chattirobotti osaa vastata esimerkiksi kysymyksiin, kuka voi saada yleistä asumistukea, miten tukea haetaan ja mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan sekä mitkä asiat vaikuttavat asumistukeen.

Robotti ohjaa asiakkaita tarvittaessa eteenpäin sopiviin palvelukanaviin, kuten OmaKelaan, laskureihin tai puhelinpalveluun.

Robotti tukee verkkoasioinnissa ympäri vuorokauden

Chattirobotti palvelee asiakkaita ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Sen tarkoituksena on sujuvoittaa verkkoasiointia. Robotin avulla asiakas saa nopeasti ja helposti tukea etuuden hakemisen kaikissa vaiheissa. Vuonna 2021 kaikista Kelan käsittelemistä etuushakemuksista 77 % tehtiin verkossa.

Chattirobotti oppii jatkuvasti uutta asiakkaiden esittämien kysymysten avulla. Kelan palveluasiantuntijat käyvät päivittäin läpi robotin kanssa käytyjä keskusteluita ja opettavat niiden perusteella robotin taustalla olevaa tekoälyä vastaamaan kysymyksiin entistä paremmin.

Kela-Kelpo ja FPA-Folke ovat palvelleet asiakkaita vuodesta 2020 alkaen ja vastanneet aiemmin perustoimeentulotukeen, perhe-etuuksiin ja opiskelijan etuuksiin liittyviin kysymyksiin. Vuonna 2021 asiakkaat kävivät robottien kanssa yli 45 000 keskustelua.

Vinkkejä keskusteluun Kela-Kelpon kanssa

Näillä vinkeillä saat chattirobotilta parhaiten apua:

  • Mainitse keskustelussa sana asumistuki, niin robotti osaa vastata kysymykseesi tarkemmin.
  • Älä lähetä henkilötietojasi viestissä.
  • Kirjoita lyhyitä, muutaman sanan lauseita.
  • Kysy vain yksi kysymys kerrallaan.
  • Chatissä voit kysyä myös sellaista, mitä et kehtaisi puhelimessa kysyä.

Lue lisää