Liitteiden lähettäminen OmaKelassa uudistuu

OmaKelassa on nyt uusi versio Lähetä liite -sivusta. Uudella sivulla verkkohakemuksen liitteiden lähettäminen on aiempaa helpompaa, ja se onnistuu paremmin myös mobiililaitteilla. Uusi sivu toimii vanhan rinnalla. 

Liitteiden lähettäminen OmaKelassa uudistuu. Uusi Lähetä liite -sivu on avattu vanhan rinnalle, ja asiakas voi itse päättää, kumpaa käyttää. Tavoitteena on, että uusi sivu korvaa vanhan sivun tämän vuoden aikana, kun uuden sivun toimivuus on varmistettu. 

Uudella sivulla verkkohakemuksen liitteiden lähettäminen on aiempaa helpompaa, ja se onnistuu paremmin myös mobiililaitteilla. Kyseessä on merkittävä parannus, sillä vuodessa Kelaan lähetetään 16,9 milj. liitettä.

Yhä useampi tekee hakemuksen verkossa ja lähettää myös liitteet siellä. Vuonna 2020 hakemuksista 73 % tehtiin verkossa. Liitteistä 72 % lähetettiin verkossa. Lisäksi yhä useampi käyttää Kelan verkkopalveluja mobiililaitteella. Esimerkiksi vuonna 2020 kela.fi-sivujen käyttäjistä 61 % vieraili sivuilla mobiililaitteella ja 35 % tietokoneella.

Useita parannuksia liitteiden lähettämiseen

Uusi Lähetä liite -sivu on kehitetty etenkin mobiilikäytön suosion kasvun takia. Uudella sivulla liitteiden lähettäminen onnistuu helpommin älypuhelimella tai tabletilla, sillä uusi sivu mukautuu mobiililaitteen ruudulle. Se on myös saavutettava, eli sitä voi käyttää erilaisilla apuvälineillä.

Uudelta sivulta asiakas näkee heti, mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan ja onko tarvittavat liitteet jo lähetetty. Liitteet lähetetään samalla sivulla.

Liitteet voi lähettää PDF-tiedostoina tai kuvina. Uudistuksen myötä liitteet on helpompaa lähettää valokuvina. Jos käyttäjän laite sallii, liitteet voi kuvata mobiililaitteella samalla, kun on lähettämässä niitä. Liitteitä voi myös esikatsella ja poistaa turhat ennen lähettämistä.

Lisäksi uudella sivulla on monen toivoma parannus: asiakas saa liitteen onnistuneesta lähetyksestä vahvistuksen. Aloitusnäkymästä pääsee helposti myös tarkistamaan aiemmin lähetetyt hakemukset ja liitteet.

Ota uusi sivu käyttöön ja anna palautetta

Uusi Lähetä liite -sivu on kehitetty käytettävyystestien, asiakaspalautteiden ja Kelan työntekijöiden huomioiden perusteella. Kela toivoo, että mahdollisimman moni asiakas käyttää uutta sivua ja lähettää siitä tarvittaessa palautetta Kelaan.

Tiedotetta on muokattu 27.9.2021, sillä uusi sivu julkaistiin lauantaina 25.9.2021.

Lue lisää