Kokeilu kuntoutuspalveluiden rekisteröitymismenettelystä alkaa syksyllä

Kela kokeilee rekisteröitymismenettelyä kahden kuntoutuspalvelun järjestämisessä. Kokeiluun on valittu nuorten neuropsykologista kuntoutusta sisältävä Oma Väylä -kuntoutus ja aikuisten sydänkuntoutuskurssit.

Kela kokeilee rekisteröitymismenettelyä hankkeessa, joka toteutetaan vuosina 2020–2022. Hankkeessa selvitetään, miten rekisteröitymismenettelyä voidaan käyttää ja miten se soveltuu kuntoutuspalveluiden järjestämiseen. Kokeilusta saatujen kokemusten ja tutkimustiedon perusteella arvioidaan, voisiko rekisteröitymismenettely korvata jatkossa tarjouskilpailun kuntoutuspalvelun järjestämisessä.

Rekisteröitymismenettelyn myötä asiakas voi valita palveluntuottajan niiden palveluntuottajien joukosta, jotka täyttävät Kelan määrittelemät kriteerit ja saavat sopimuksen. Menettelyssä asiakas saa nykyistä kattavammin tietoa palveluntuottajista ja palvelun sisällöstä.

Palveluntuottajien rekisteröityminen Oma väylä -kuntoutuksen palveluntuottajaksi voi alkaa aikaisintaan lokakuussa, ja asiakkaat voivat käyttää palvelua vuoden lopulla. Aikuisten sydänkurssien palveluntuottajaksi voi rekisteröityä aikaisintaan marraskuusta alkaen, ja asiakkaille palvelu käynnistyy 1.2.2021. Kevään poikkeusolot ovat viivästyttäneet rekisteröitymisjärjestelmän suunnittelua ja toteutusta ja vaikuttaneet aiemmin ilmoitettuun aikatauluun.

Tietoa menettelystä ja ohjeet rekisteröitymiseen julkaistaan syyskuun alussa kela.fissä yhteistyökumppaneille suunnatussa Kuntoutuspalvelut-osiossa.

Lisätietoja

projektipäällikkö Juhani Rinne, puh. 050 551 6484
ryhmäpäällikkö Tuula Ahlgren, puh. 040 516 3284
etunimi.sukunimi@kela.fi