Hae joulukuun toimeentulotuki ajoissa

Joulukuussa toimeentulotuen säännöllinen maksupäivä on 1.12. Toimeentulotuen hakemus kannattaa toimittaa hyvissä ajoin Kelaan, jotta tuki ehtii maksuun ennen joulua.

Joulukuussa toimeentulotuen säännöllinen maksupäivä on 1.12. Kela on jo antanut 34 600 asiakkaalle päätöksen joulukuun tuesta. Osa päätöksistä jatkuu ensi vuoden puolelle. Joulukuulle odotetaan vielä noin 130 000 hakemusta. Tuki ehtii 1.12. tilille, jos hakemus on toimitettu Kelaan tarvittavine liitteineen 20.11. mennessä.

Kela antaa päätöksen toimeentulotuesta 7 arkipäivän kuluessa hakemuksen saapumisesta. Tämä edellyttää, että Kela on saanut myös kaikki tarvittavat liitteet. Jos hakemuksesta puuttuu liitteitä, asiakasta pyydetään toimittamaan ne. Tällöin hakemus ratkaistaan 7 arkipäivän kuluessa puuttuvien liitteiden saapumisesta.

Kiireelliset tilanteet käsitellään erikseen


Kiireellisissä tilanteissa toimeentulotuki saadaan vielä ennen joulua maksuun, jos asiakas toimittaa hakemuksen sekä kaikki tarvittavat liitteet Kelaan 19.12. mennessä. Jos asiakas tarvitsee toimeentulotukea kiireellisesti, hänen pitää ottaa yhteyttä Kelan toimistoon tai palvelunumeroon 020 692 207. Kiireellinen tilanne voi olla esimerkiksi elämänkriisi tai häätöuhka.

Jos asiakas tarvitsee toimeentulotukea kiireellisesti Kelan aukioloaikojen ulkopuolella, kunta voi harkintansa mukaan myöntää ehkäisevää toimeentulotukea. Jos toimeentulotuen tarve ilmenee joulun pyhien aikaan, asiakkaan kannattaa olla yhteydessä asuinkuntansa sosiaalipäivystykseen.

Joulun pyhät vaikuttavat tammikuun tukien käsittelyyn


Joulun pyhien vuoksi joulukuussa on tavallista vähemmän arkipäiviä. Tämä kannattaa huomioida tammikuun toimeentulotukea hakiessa. Tammikuussa tuen säännöllinen maksupäivä on 2.1.2018. Tuki ehtii tuolloin tilille, jos hakemus on toimitettu tarvittavine liitteineen Kelaan 17.12. mennessä.

Viikolla 44 Kela vastaanotti 26 977 toimeentulotukihakemusta. Keskimääräinen käsittelyaika oli 5,5 arkipäivää, kun hakemukseen ei tarvinnut pyytää lisäselvityksiä. Oman hakemuksen käsittelytiedot voi tarkistaa Kelan verkkoasiointipalvelussa. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella osoitteessa www.kela.fi/asiointi.

Lisätietoja asiakkaalle: