Kelan korvaamia taksimatkoja ei yhdistellä

Koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi Kela-taksia käyttävien asiakkaiden taksimatkoja ei poikkeuksellisesti yhdistellä eli samaan kuljetukseen ei tule muita asiakkaita.

Kela muistuttaa, että Kelan korvaama taksimatka on aina tilattava alueellisesta tilausnumerosta. Tilausvälityskeskus ei poikkeuksellisesti tällä hetkellä yhdistä asiakkaan matkaa muiden terveydenhuoltoon taksilla matkustavien asiakkaiden matkoihin.

Jos asiakas tilaa Kelan korvaaman taksimatkan terveydentilansa vuoksi, hän tarvitsee terveydenhuollon antaman todistuksen siitä, että hänellä on oikeus taksin käyttöön. Jos terveydenhuollon edustaja tilaa taksin asiakkaalla, todistusta ei tarvita. Terveydenhuollon pitää arvioida, mikä matkustustapa on asiakkaan terveydentilan kannalta tarpeellinen. Erillistä todistusta asiakkaan oikeudesta matkustaa yksin ei poikkeuksellisesi tarvita.

Oikeus Kelan korvaamaan taksimatkaan on myös tilanteessa, jossa julkisia liikenneyhteyksiä ei ole käytettävissä. Tällöin hän ei tarvitse todistusta terveydenhuollosta. 

Lue lisää Kelan korvaamista taksimatkoista.