Maksamattoman korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun ehtii vielä maksaa – maksu puuttuu noin 10 000 opiskelijalta

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu kevätlukukaudelle 2022 piti maksaa viimeistään tammikuun lopussa. Maksun ehtii vielä maksaa maksumuistutuksessa olevilla tiedoilla. Maksamattomat maksut siirretään ulosottoon pääsiäisen jälkeen.

Kela on lähettänyt helmikuussa postitse maksumuistutuksen opiskelijoille, jotka eivät olleet maksaneet korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksua ajoissa. Terveydenhoitomaksun eräpäivä oli 31.1.2022 niille opiskelijoille, jotka olivat ilmoittautuneet kevätlukukaudelle läsnä olevaksi viimeistään 31.1.2022.

Välttääkseen ulosoton opiskelijan täytyy maksaa maksu heti maksumuistutuksessa olevilla tiedoilla. Jos maksumuistutus ei ole tallessa, opiskelija voi katsoa maksutiedot OmaKelasta.

Jos opiskelija ei ole maksanut terveydenhoitomaksua, maksu näkyy OmaKelassa kohdassa Perinnät. Jos maksu on maksettu, asiakkaan omissa tiedoissa ei näy perittäviä maksuja. Opiskelija voi myös tarkistaa omasta verkkopankistaan, onko maksu maksettu.

Maksamattomat maksut ulosottoon pääsiäisen jälkeen

Jos opiskelija ei ole maksanut terveydenhoitomaksua maksumuistutuksen jälkeenkään eikä maksua ole voitu kuitata eli vähentää huhtikuun opintorahasta, maksu siirtyy ulosottoon pääsiäisen jälkeen.

Valtaosa eli yli 250 000 opiskelijaa on jo maksanut maksun. Kelan tämänhetkisten tietojen mukaan maksamatta on vielä noin 10 000 maksua.

Kelalle maksettava korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu kattaa opiskelijalle kaikki Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palvelut. Muita palvelu- tai käyntimaksuja ei peritä.

Lue lisää