Sydänkuntoutuskurssien palveluntuottajaksi voi nyt rekisteröityä

Kuntoutuspalvelun tuottaja voi rekisteröityä aikuisten sydänkuntoutuskurssin toteuttajaksi, jos se täyttää Kelan asettamat ehdot ja hyväksyy Kelan asettaman hinnan palvelulle.

Palveluntuottajat ovat voineet rekisteröityä vuoden 2021 alusta alkaen Oma väylä -kuntoutuksen toteuttajiksi. Nyt rekisteröityminen on mahdollista myös aikuisten sydänkuntoutuskursseissa.

– Rekisteröitymismenettelyn tavoitteena on joustavoittaa kuntoutuspalvelujen järjestämistä. Palveluntuottaja voi rekisteröityä itselleen sopivana ajankohtana. Palveluntuottaja voi myös suunnitella toimintaansa aiempaa pidemmälle, koska sopimus on voimassa toistaiseksi. Asiakkaat saavat lisää vaihtoehtoja palveluntuottajan valintaan ja enemmän tietoja kuntoutuksesta, johon ovat hakeutumassa,  kertoo projektipäällikkö Juhani Rinne.

Kela kokeilee rekisteröitymismenettelyä vuosina 2021–2022. Samalla Kela uudistaa palveluntuottajahakua. Uusi palveluntuottajahaku otetaan käyttöön maaliskuun 2021 aikana, ja se koskee vain sydänkuntoutuskursseja ja Oma väylä -kuntoutusta. Nykyinen palveluntuottajahaku ja kuntoutuskurssihaku ovat edelleen käytössä muissa kuntoutuspalveluissa.

Kela alkaa tehdä kuntoutuspäätöksiä sydänkuntoutuskurssipalveluun maaliskuusta 2021 alkaen. Palveluntuottajien on mahdollista järjestää kursseja 1.4.2021 alkaen.

Lue lisää