Ateriatuki ja koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vaikutukset

Korkeakouluopiskelijoiden ateriatuettuja aterioita (alv. 0 %) voidaan myydä nykyisessä koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa ravintolan ulkopuolelle mukaan otettavaksi. Korkeakouluopiskelijoiden ateriatuettuja aterioita on mahdollisuus tarvittaessa toimittaa korkeakouluopiskelijoille myös kotiin tai lähemmäs asuinaluetta.

Ravintolan pitää kuitenkin noudattaa hallituksen ja viranomaisten antamia ohjeita ja seurata, millainen toiminta on sallittua. Ohjeita voi seurata mm. valtioneuvoston, oikeusministeriön ja THL:n verkkosivuilta.

Kela ei anna ohjeita esimerkiksi kokoontumisiin liittyen. Julkisiin kokoontumisiin liittyviä kysymyksiä ja vastauksia löytyy muun muassa oikeusministeriön verkkosivuilta.

Jos opiskelija-aterioiden kuljettaminen vaatii jonkin luvan, ravintolanpitäjän on selvitettävä luvat itse ennen toiminnan aloittamista.

Jos kuljetuksesta peritään erillinen maksu, se tulee näkyä kuitissa erikseen. Kuljetusmaksu ei voi olla osa ateriatuetun aterian hintaa. Ateriatuetuille aterioille on säädetty enimmäishinnat. Voit tarkistaa enimmäishinnat Kelan verkkosivuilta .

Opiskelijan on esitettävä oikeutensa ateriatukeen samalla tavalla kuin aiemminkin eli näyttämällä voimassa oleva opiskelijakortti tai Kelan ateriatukikortti.

Poikkeusmenettely on voimassa toistaiseksi, kuitenkin enintään 31.7.2021 saakka. Jos opiskelu palautuu normaaliksi jo aikaisemmin ja erityisiä rajoituksia ei ole, noutoruokaa koskeva poikkeusmenettely päättyy aikaisemmin. Tästä tiedotetaan erikseen.

 

Tiedotetta päivitetty 17.7.2020 14:16.

Tiedotetta päivitetty 19.5.2020 11:00.

Tiedotetta päivitetty 25.3.2020 14:05.

Tiedotetta päivitetty 18.3.2020 14:30