Chatti alkaa auttaa työnantajia 1.11. ja palkanlaskijoiden toive toteutuu


Kela avaa 1.11.työnantaja-asiakkailleen oman chatin päiväraha- ja palkkailmoitusasioille. Samana päivänä suomenkielisen työnantajalinjan palvelunumero muuttuu.

Työnantaja-asiakkaat, erityisesti palkanlaskijat, ovat jo useamman vuoden toivoneet Kelalta chattia. Chatissä työnantaja-asiakkaat saavat vastauksia kysymyksiin, jotka liittyvät päiväraha- ja palkkailmoitusasioihin, liitteisiin sekä Kelan pyytämiin lisäselvityksiin näissä etuuksissa.

Avoin chatti palvelee yleisen tason kysymyksissä. Arkaluonteisissa asioissa, joissa käsitellään yksilötason tietoa, voi soittaa työnantajalinjalle, jonka uusi numero on 1.11. alkaen 020 692 241.

Chatti tulee avautumaan ponnahdusikkunaan seuraavien kela.fi/tyonantajat-sivujen osioiden etusivuilla: Sairauspoissaolot, Perhevapaat ja Kuntoutus. Lisäksi se avautuu työnantajan yhteystietosivulla.

Ruotsinkielinen arbetsgivarlinjen pysyy nykyisessä palvelunumerossaan, joskin valintanumero muuttuu ja on jatkossa aina 1. Ruotsinkielinen chatti toimii fpa.fi/arbetsgivare-sivuilla samalla tavalla kuin suomenkielinen chatti.

Palvelu paranee
 

– Sekä työnantajalinjalla että työnantajien chatissä kysymyksiin vastaavat palveluneuvojat, jotka keskittyvät nimenomaan työnantaja-asiakkaita koskeviin palveluihin. Työnantajat saavat jatkossa entistä parempaa palvelua, ja samalla Kela saa nykyistä tarkempaa tietoa, jota voidaan käyttää palvelujen kehittämisen tukena, kertoo Kelan yhteyskeskuksen monipalveluryhmän päällikkö Kaija Kotisaari.

Työnantajalinja keskittyy päiväraha-, liite- ja lisäselvityskysymyksiin. Työterveyshuollon korvausasioissa neuvontaa ja apua tarjoavat edelleen alueelliset työterveyshuollon korvausten ratkaisukeskukset. Kansainvälisiä tilanteita koskevissa asioissa palvelee Kelan kv-keskus.

Lue lisää:

Yhteystiedot työnantaja-asiakkaille

1.11.2017 alkaen

  • Työnantajalinja palvelee numerossa 020  692 241 ma–pe klo 9–16
  • Työnantajachatti palvelee ponnahdusikkunoissa ma–pe klo 9–15 kela.fi/työnantajien osioetusivujen Sairauspoissaolot, Perhevapaat ja Kuntoutus. Lisäksi se avautuu työnantajan yhteystietosivulla.