Hae Suomi.fi-valtuus Päivähoidontuottajien asiointipalvelua varten

Päivähoidontuottajien asiointipalvelua käyttävien yritysten ja yksittäisten elinkeinonharjoittajien kannattaa hakea Suomi.fi-valtuus mahdollisimman pian.

Päivähoidontuottajien asiointipalvelussa hyödynnetään jo Suomi.fi-tunnistusta, joka mahdollistaa käyttäjän tunnistamisen kaikilla vahvoilla tunnistusvälineillä. Vahvoja tunnistusvälineitä ovat pankkitunnukset, mobiilivarmenne ja varmennekortti. Jos sinulla ei vielä ole vahvaa tunnistusvälinettä, hanki se heti, jotta voit jatkossakin asioida palvelussa.

Päivähoidontuottajien asiointipalvelua käyttävät yksityiset varhaiskasvatuksen tuottajat, jotka lähettävät palvelussa ilmoituksen yksityisen hoidon tukea varten.

Määritä valtuudet kuntoon

Jatkossa käyttäjät hallinnoivat asiointivaltuuksia Suomi.fin Valtuudet-palvelun avulla. Yrityksen puolesta tai yksittäisenä elinkeinonharjoittajana asioivat voivat jo käyttää Suomi.fi-valtuuksia. Palvelun käyttäjän pitää ottaa Suomi.fi-valtuus käyttöön mahdollisimman pian.

Päivähoidontuottajien asiointipalvelua varten tarvitaan Suomi.fi-valtuus, jonka nimi on Päivähoidon tuottajan ilmoitus yksityisen hoidon tukea varten. Valtuuksia voi hallinnoida Suomi.fi-palvelussa. Kun organisaation kaikilla käyttäjillä on oikeat Suomi.fi-valtuudet, Katso-roolien ylläpidon voi lopettaa.

Yhdistykset tai julkiset organisaatiot eivät voi vielä käyttää Suomi.fi-valtuuksia. Asiointipalvelun käyttöoikeudet perustuvat siirtymävaiheen ajan Katso-rooleihin.

Yhdistyksen tai julkisen organisaation puolesta asioivat voivat ylläpitää Katso-rooleja Katso-palvelussa siihen asti, kun Suomi.fin Valtuudet-palvelu on otettu käyttöön. Tieto Suomi.fi-valtuuden käyttöönotosta päivitetään kela.fi-sivuille.

Mitä eroa on pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella ja varmennekortilla?

Voit tunnistautua Päivähoidontuottajien asiointipalveluun henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi. Jos et halua käyttää omia pankkitunnuksia, yksi vaihtoehto on hankkia mobiilivarmenne työpuhelimen SIM-korttiin. Lue lisää mobiilivarmenteesta osoitteesta mobiilivarmenne.fi.

Myös varmennekortti on yksi vaihtoehto tunnistukseen. Varmennekortti on joko kansalaisvarmenteen sisältävä henkilökortti tai organisaatiovarmenteen sisältävä organisaatiokortti. Henkilökortteja myöntää poliisi, organisaatiokortit myöntää Digi- ja väestötietovirasto. Lue lisää varmennekorteista Digi- ja väestötietoviraston sivulta.

Lue lisää