Kela varmistaa palvelujen alueellisen kattavuuden yksilöterapioiden hankinnassa

Tarjouskilpailut vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöterapioista on saatu päätökseen koko maassa. Tarjouskilpailuissa jätettiin yhteensä 4 238 tarjousta, joista 3 125 hyväksyttiin.  Uudet yksilöterapioiden palveluntuottajat aloittavat 1.1.2019.

Kela järjestää vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaille erilaisia terapioita, esimerkiksi fysioterapiaa, toimintaterapiaa, puheterapiaa, musiikkiterapiaa ja psykoterapiaa. Nyt hankittavana oli 11 eri terapiamuotoa. 

Kuntoutuspalveluiden erinomaisen laadun varmistamiseksi Kela asetti yksilöterapioille yksityiskohtaiset ja korkeat laatuvaatimukset, jotka palveluntarjoajan piti täyttää päästäkseen mukaan hankintaan. Nämä palveluntuottajat, jotka jo valmiiksi osoittivat toimintansa korkean laadun, pystyivät lisäksi kilpailemaan laadulla ja saamaan siitä lisäetua kilpailussa. Tätä korkeaa perusvaatimukset ylittävää laatua painotettiin hankinnassa 20 %:n verran ja hintaa 80 %:n verran.

Kela ottaa yhteyttä asiakkaisiin, joiden palveluntuottaja vaihtuu

Kela ostaa yksilöterapiapalveluja jokaisen viiden vakuutuspiirin alueella sen verran kuin asiakkaat tarvitsevat.  Palveluntuottajat valittiin etusijajärjestyksessä hinta-laatusuhteen perusteella. Valittujen palveluntuottajien määrän vaikutti alueellinen kysyntä.

  • Eteläisessä vakuutuspiirissä 1 284 tarjouksesta hyväksyttiin 877. 
  • Itäisessä vakuutuspiirissä 654 tarjouksesta hyväksyttiin 445. 
  • Keskisessä vakuutuspiirissä 751 tarjouksesta hyväksyttiin 559. 
  • Läntisen vakuutuspiirissä 714 tarjouksesta hyväksyttiin 615. 
  • Pohjoisessa vakuutuspiirissä 835 tarjouksesta hyväksyttiin 629. 

Uudet yksilöterapioiden palveluntuottajat aloittavat 1.1.2019.  Kela soittaa tai lähettää viestin verkkoasiointipalvelussa kaikille niille asiakkaille, joiden palveluntuottaja vaihtuu.

Kela on aloittanut lasten ja nuorten fysioterapiaan ja toimintaterapiaan liittyvän uuden hankinnan valmistelun. Asiasta tiedotetaan lisää viikolla 46.

Lisätietoja: