Lapualla Kela-asioita voi hoitaa kaupungin asiointipisteessä 1.9. alkaen

Syyskuun alusta Kelan palvelupiste Lapualla korvataan kaupungin uudella asiointipisteellä, joka avataan Kulttuurikeskus Vanhaan Paukkuun. Asiointipisteen lisäksi Kela-asioita voi jatkossa hoitaa etänä asiointipisteessä tai Ohjaamossa, muissa Kelan palvelupisteissä, puhelimitse ja verkossa.

Syksyllä avattavassa asiointipisteessä henkilökunta neuvoo yleisellä tasolla Kela-asioissa ja Kelan verkkopalvelun käytössä. Asiointipisteestä saa Kelan hakemuslomakkeita ja esitteitä, ja sinne voi jättää Kelan hakemukset ja liitteet. Lapuan kaupunki tiedottaa asiointipisteestä tarkemmin lähempänä sen avaamista.

Kela-asioita voi hoitaa asiointipisteessä ja Lapuan Ohjaamossa myös etäpalvelun kautta.  Etäpalvelussa asiakas saa tietokoneen avulla kuva- ja ääniyhteyden Kelan palveluasiantuntijaan.

Lähimmät Kelan palvelupisteet sijaitsevat Seinäjoella (Kalevankatu 17 A) ja Kauhavalla (Lauttamuksentie 4 C 25). Seinäjoen palvelupiste on avoinna ma–pe klo 9– 16. Kauhavan palvelupiste palvelee etukäteen ajan varanneita asiakkaita.

Kela voi tarpeen mukaan järjestää alueelle pop up -palveluita yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Pop up -palvelun idea on, että Kelan palveluasiantuntija tulee asiakkaiden luo esimerkiksi kirjastoon, Ohjaamoon tai sosiaalitoimistoon.

Puhelimitse, ajanvarauksella ja verkossa

Useimmat Kela-asiat voi hoitaa puhelimitse. Puhelinpalvelussa voi pyytää neuvoa, hakea etuuksia ja saada apua verkkoasiointiin. Kelan puhelinpalvelu on avoinna joka arkipäivä klo 9–16. Palvelunumerot löytyvät osoitteesta www.kela.fi/palvelunumerot.

Puhelinpalveluun voi myös varata ajan, jolloin Kelan palveluneuvoja perehtyy asiakkaan tilanteeseen etukäteen ja soittaa sovittuna ajankohtana. Ajan voi varata osoitteessa www.kela.fi/ajanvaraus tai soittamalla Kelaan. Osaan Kelan palvelunumeroista voi myös jättää soittopyynnön. Kun Kelan palveluneuvoja soittaa ajanvarauksen tai soittopyynnön tehneelle asiakkaalle, puhelu ei maksa asiakkaalle mitään.

Moneen kysymykseen löytyy vastaus Kelan verkkosivuilta (www.kela.fi), ja useimmat Kela-asiat hoituvat verkossa (www.kela.fi/asiointi). Kelan asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Verkossa voi lähettää hakemuksia ja liitteitä tai tarkistaa oman hakemuksen käsittelytiedot. Verkkoasiointiin voi halutessaan saada tukea palvelupisteestä tai puhelinpalvelusta.

Lisätietoa asiakkaille