Janne Leinosesta Kelan johtava ylilääkäri

Kelan johtajavaksi ylilääkäriksi on nimetty lääketieteen tohtori, neurologian erikoislääkäri Janne Leinonen. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 1. lokakuuta.

Janne Leinonen Kuva: Keva

Leinonen siirtyy Kelaan johtajaylilääkärin paikalta Kevasta. Hän toimii lisäksi Suomen vakuutuslääkärien yhdistyksen puheenjohtajana.

–  Tehtävä on Suomen sosiaaliturvan toteuttamisen keskiössä. Otan sen vastaan innostuneena ja nöyränä. Lääketieteen soveltaminen niin, että etuudet myönnetään oikeudenmukaisesti ja terveyttä tuottavasti, on välttämätöntä. Samalla se on jatkuvan tutkimuksen ja terveydenhuollon kanssa tehtävän yhteistyön kohde. Kelan vahva tutkimuskulttuuri ja palvelujen kehittäminen antavat erinomaisen työskentely-ympäristön, sanoo Leinonen.

Aiemmin Leinonen on työskennellyt muun muassa Valtiokonttorissa, sosiaali- ja terveydenhuollon lupa- ja valvontavirasto Valvirassa, Helsingin yliopistollisessa keskussairaalassa ja Tampereen yliopistollisessa sairaalassa.

Kelan johtava ylilääkäri vastaa Kelan toimeenpanemien sosiaaliturvaetuuksien vakuutuslääketieteellisestä linjasta ja asiantuntijalääkärityöstä. Hän johtaa asiantuntijoista koostuvaa vakuutuslääketieteellistä yksikköä.