Kela haluaa tietää, mitä asiakkaat ajattelevat vammaisten tulkkauspalvelusta

 

Vammaisten tulkkauspalvelun asiakaskysely on avoinna 8.–24.11.2019. Vastaamalla verkkokyselyyn asiakas voi osallistua palvelun kehittämiseen.

Linkki verkkokyselyyn lähetetään sähköpostitse asiakkaille, jotka ovat tilanneet tulkkeja vuosina 2018–2019 ja ilmoittaneet sähköpostiosoitteensa Kelaan. Sähköpostiosoitteet on saatu Kelan asiakastiedoista.

Verkkokysely on auki 24.11.2019 saakka. Vastaaminen on vapaaehtoista.

Vastaaminen on tärkeää, koska vain asiakkailla on kokemusta siitä, miten tulkkauspalvelu toimii heidän arjessaan. Tarvittaessa kyselylomakkeen voi täyttää tulkin avulla. Kysymykset ovat tekstinä suomeksi ja ruotsiksi sekä suomalaisella ja suomenruotsalaisella viittomakielellä.

Ohje asiakkaalle

Saat henkilökohtaisen linkin verkkokyselyyn sähköpostitse, jos olet käyttänyt tulkkauspalvelua vuosina 2018–2019 ja olet ilmoittanut sähköpostiosoitteesi Kelaan. Jos et ole ilmoittanut sähköpostiosoitetta, voit pyytää henkilökohtaisen linkin verkkokyselyyn osoitteesta vatu@kela.fi. Kyselyyn ei voi vastata paperilla.

Kyselyssä on kysymyksiä esimerkiksi kommunikaatiosta, tulkin tilaamisesta, henkilökohtaisesta tulkkilistasta ja etätulkkauksesta. Kysymme myös joitain taustatietojasi. Pyydämme sinua arviomaan kyselyssä sekä viimeisintä tulkkaustasi että vammaisten tulkkauspalvelua kokonaisuutena.

Kyselyyn vastaaminen kestää noin 15–30 minuuttia. Voit keskeyttää vastaamisen sulkemalla selaimen. Voit jatkaa vastaamista myöhemmin sähköpostitse saamasi henkilökohtaisen linkin kautta. Kun palaat kyselyyn, voit joko aloittaa vastaamisen kyselyn alusta tai jatkaa siitä, mihin jäit edellisellä kerralla.

Kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Tietoja ei luovuteta tutkimuksen tekoon osallistumattomien henkilöiden käyttöön, eikä vastauksesi vaikuta saamiisi Kelan palveluihin tai etuuksiin. Tiedot julkaistaan aina niin, ettei yksittäistä vastaajaa voi tunnistaa. Tuloksia käytetään ainoastaan tulkkauspalvelun kehittämiseen.

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat antaa palautetta kyselystä, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen vatu@kela.fi.

Lue lisää