Suomi.fi-tunnistus käyttöön Päivähoidontuottajien asiointipalvelussa

Suomi.fi-tunnistus otetaan käyttöön Päivähoidontuottajien asiointipalvelussa 14.12.2019. Jos asioit yksityisen yrityksen puolesta tai yksittäisenä elinkeinonharjoittajana, hae Suomi.fi-valtuus mahdollisimman pian. Jos asioit yhdistyksen tai julkisen organisaation puolesta ja käytössäsi on heikko Katso-tunniste, vahvenna se mahdollisimman pian.

Katso-tunnisteella ei voi enää kirjautua Päivähoidontuottajien asiointipalveluun 14.12.2019 alkaen. Tämän jälkeen kirjautumiseen vaaditaan henkilökohtainen vahva tunniste, joita ovat pankkitunnukset, mobiilivarmenne ja varmennekortti. Käyttäjät hallinnoivat asiointivaltuuksia jatkossa Suomi.fin Valtuudet-palvelun avulla.

Päivähoidontuottajien asiointipalvelua käyttävät yksityiset varhaiskasvatuksen tuottajat, jotka lähettävät palvelussa ilmoituksen yksityisen hoidon tukea varten.

Seuraavat asiat muuttuvat 14.12.2019:

  • Päivähoidontuottajien asiointipalveluun ei voi kirjautua Katso-palvelun käyttäjätunnuksilla.
  • Käyttäjän täytyy kirjautua Päivähoidontuottajien asiointipalveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.
  • Yhdistyksen tai julkisen organisaation puolesta asioivalla täytyy olla käytössä vahvennettu Katso-tunniste.
  • Yrityksen puolesta tai yksittäisenä elinkeinonharjoittajana asioivalla täytyy olla käytössä Suomi.fi-valtuus.

Yhdistyksen tai julkisen organisaation puolesta asioivat

Jos yhdistyksen tai julkisen organisaation puolesta asioivalla on käytössä heikko Katso-alitunniste, se pitää vahventaa Katso-tunnisteeksi Katso-palvelussa ennen 14.12.2019.

Yhdistykset tai julkiset organisaatiot eivät voi vielä käyttää Suomi.fi-valtuuksia. Asiointipalvelun käyttöoikeudet perustuvat siirtymävaiheen ajan Katso-rooleihin.

Yhdistyksen tai julkisen organisaation puolesta asioivat voivat ylläpitää Katso-rooleja Katso-palvelussa Suomi.fin Valtuudet-palvelun käyttöönottoon asti. Tieto Suomi.fi-valtuuden käyttöönotosta päivitetään kela.fi-sivuille.

Yrityksen puolesta tai yksittäisenä elinkeinonharjoittajana asioivat

Yrityksen puolesta tai yksittäisenä elinkeinonharjoittajana asioivat voivat jo käyttää Suomi.fi-valtuuksia. Palvelun käyttäjän pitää ottaa Suomi.fi-valtuus käyttöön mahdollisimman pian, ennen 14.12.2019.

Päivähoidontuottajien asiointipalvelua varten tarvitaan Suomi.fi-valtuus nimeltä Päivähoidon tuottajan ilmoitus yksityisen hoidon tukea varten. Valtuuksia voi hallinnoida Suomi.fi-palvelussa. Kun organisaation kaikilla käyttäjillä on oikeat Suomi.fi-valtuudet, Katso-roolien ylläpidon voi lopettaa.

Mitä eroa on pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella ja varmennekortilla?

Pankkitunnukset saa käyttöön, kun tekee sopimuksen pankin kanssa. Pankkitunnusten täytyy olla henkilökohtaiset, jos niiden avulla kirjautuu asiointipalveluun.

Mobiilivarmenne on tunniste puhelimen SIM-kortissa. Lue lisää mobiilivarmenteesta osoitteesta mobiilivarmenne.fi.

Varmennekortti voi olla kansalaisvarmenteen sisältävä henkilökortti tai organisaatiovarmenteen sisältävä organisaatiokortti. Henkilökortteja myöntää Poliisi, organisaatiokortit myöntää Väestörekisterikeskus. Lue lisää varmennekorteista Väestörekisterikeskuksen sivuilta: Varmenteet ja kortit organisaatioille.

 

Lue lisää