Ikaalisten yhteispalvelupisteessä kokeillaan etäpalvelua


Kela ja Ikaalisten kaupunki ovat sopineet etäpalvelukokeilun aloittamisesta. Kokeilu käynnistyy 7.8.2017.

Asiakkaat ovat saaneet Kelan palveluita Ikaalisten yhteispalvelupisteessä yhtenä päivänä viikossa. Etäpalvelun avulla Kelan asiantuntijapalvelua saa jatkossa aina, kun yhteispalvelupiste on auki. Kokeilu kestää joulukuun 2017 loppuun.

Etäpalvelussa Kelan palveluneuvoja neuvoo asiakasta kuvayhteyden välityksellä. Se vastaa toimistopalvelua.

Yhteispalvelupiste palvelee asiakkaita entiseen tapaan. Yhteispalvelupisteen työntekijä voi ohjata asiakkaan Kelan etäpalveluun, jos yleisneuvonta tai verkkopalveluohjaus eivät riitä. Työntekijä opastaa asiakasta etäpalvelun käytössä ja tarvittaessa auttaa häntä palvelutilanteessa.

Asiat hoituvat myös verkossa

Kelan verkkoasiointipalvelussa (www.kela.fi/asiointi) voi hakea monia etuuksia ja toimittaa tarvittavat liitteet. Asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Palvelun etusivulta näkee muun muassa seuraavat ja edelliset maksut, uusimmat päätökset sekä muistutukset mahdollisesti puuttuvista liitteistä.

Kysy Kelasta -palstalla asiantuntijat neuvovat lapsiperheitä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläisiä ja asevelvollisia jokaisena arkipäivänä. Myös sairausajan etuuksille ja toimeentulotuelle on omat osionsa.

Lisätietoja asiakkaille: