Lapselle voi taas tilata verkossa eurooppalaisen sairaanhoitokortin


Huoltaja voi taas tilata Kelan verkkoasiointipalvelussa eurooppalaisen sairaanhoitokortin alaikäiselle lapselleen. Eurooppalainen sairaanhoitokortti löytyy jo lähes 2 milj. suomalaiselta.

Verkkoasiointipalvelussa ilmeni aiemmin tekninen ongelma, jonka vuoksi kortin tilaaminen lapselle ei ollut hetkellisesti mahdollista. Nyt kortin tilaaminen onnistuu jälleen.

Aiemmin lapsen kortti on täytynyt tilata puhelimitse, lomakkeella tai asioimalla Kelan palvelupisteessä. Kortti on ilmainen, ja se toimitetaan postitse 1–2 viikon kuluessa.

Eurooppalainen sairaanhoitokortti ja matkavakuutus täydentävät toisiaan

Kelan myöntämä eurooppalainen sairaanhoitokortti on hyödyllinen Euroopan matkoilla. Kortti on hyvä hankkia, koska yllättävä sairastuminen tai tapaturma ulkomaanmatkalla voi muutoin tulla kalliiksi.

Jos lapsellasi on eurooppalainen sairaanhoitokortti, hän saa lääketieteellisesti välttämättömän sairaanhoidon julkisessa terveydenhuollossa ja sopimuslääkärien vastaanotoilla. Korttia voi käyttää EU- tai Eta-maissa tai Sveitsissä.

Asiakas maksaa hoidosta vain matkakohteessa perittävän asiakasmaksun. Sairaanhoidon todellisista kustannuksista vastaa Suomen valtio. Eurooppalaisen sairaanhoitokortin voi saada henkilö, jonka sairaanhoitokustannuksista Suomi vastaa.

Eurooppalainen sairaanhoitokortti antaa matkailijalle lakisääteisen turvan EU- ja Eta-maissa sekä Sveitsissä. Matkavakuutus antaa turvan yksityisen terveydenhuollon palveluita varten. Siksi matkalle lähtijän on hyvä hankkia aina molemmat.

Lisätietoja asiakkaille: