Kela on jälleen Helsinki Priden yhteistyökumppani vuonna 2021

Kela on Helsinki Priden, Suomen suurimman ihmisoikeustapahtuman virallinen kumppani.

Helsinki Pride järjestetään 28.6.–4.7.2021, ja Kela osallistuu tapahtumaan kuudetta kertaa. Kela on toiminut tapahtuman virallisena yhteistyökumppanina vuodesta 2019 lähtien.

Helsinki Pride järjestetään tänäkin vuonna niin sanottuna hybriditapahtumana. Tapahtumia järjestetään fyysisinä kokoontumisina ajankohtaisten viranomaissuositusten rajoissa. Epidemiatilanteen takia perinteistä Pride-kulkuetta ei järjestetä.

Osallistuminen Helsinki Prideen on osa Kelan tasa-arvo-, yhdenvertaisuus- ja vastuullisuustyötä. Kela kannustaa myös muita julkishallinnon organisaatioita osallistumaan tapahtumaan.

Helsinki Pride on suurin Suomessa järjestettävä ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Tapahtuman järjestää Helsinki Pride -yhteisö ry. Pride-tapahtumia on järjestetty Suomessa vuodesta 1975 lähtien.

Kelan sateenkaariverkosto juhlii Pride-yhteistyötä

Kelassa myös toimii kelalaisten oma sateenkaariverkosto, joka perustettiin vuoden 2019 Priden yhteydessä. Mukana verkostossa on jo yli 50 kelalaista.

– Kelan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien työntekijöiden näkökulmasta työnantajamme osallistuminen Prideen merkitsee julkista asettautumista yhdenvertaisuuden taakse ja sitoutumista siihen, että yhdenvertaisuuden eteen oikeasti tehdään töitä. Olemme Kelan sateenkaariverkoston kanssa ilolla mukana juhlimassa ihmisoikeuksia Pride-viikolla, Kelan sateenkaariverkoston vetäjä Kaaren Erhola sanoo.

Kela osallistuu lisäksi valtioneuvoston sateenkaariyhteistyöverkoston toimintaan.