Kela-taksien välitys toimii hyvin valtaosassa maata

Kela-taksien välitys toimii jo hyvin. Viime viikolla tilatuista matkoista 98 % hoidettiin moitteettomasti. Puhelujen vastausajat ovat lähellä vaadittua tasoa koko maassa.

Kelan korvaamien taksimatkojen tilausta ja välitystä hoitavat tilausvälityskeskukset ovat raportoineet kuluneen viikon aikana muutamista ajamattomista kyydeistä.

Kela jatkaa tehostettua seurantaa niillä alueilla, joiden toiminnassa on esiintynyt poikkeamia vielä palvelun kolmannella viikolla. Kela on käynyt näiden tilausvälityskeskusten kanssa vakavia keskusteluja puutteiden ratkaisemiseksi.

Kela muistuttaa, että tilausvälityskeskuksen tulee korvata asiakkaalle muualta kuin tilausvälityskeskuksesta tilatun taksin kustannukset täysimääräisesti, jos tilausvälityskeskus ei ole järjestänyt taksia, vaikka se olisi tilattu viimeistään klo 14 edellisenä päivänä.  Asiakkaan tulee tällöin olla yhteydessä alueensa tilausvälityskeskukseen ja esittää keskukselle selvitys siitä, että on joutunut turvautumaan muuhun kuljetukseen, koska taksia ei ole saatu tilausvälityskeskuksen kautta.