Kuntoutuskurssijärjestelmä ja kuntoutuksen tuloksellisuuden seurantajärjestelmä siirtyvät Suomi.fi-tunnistukseen

Suomi.fi-tunnistus otetaan käyttöön kuntoutuskurssijärjestelmässä ja kuntoutuksen tuloksellisuuden seurantajärjestelmässä 14.12.2019. Jos kirjaudut järjestelmiin yksityisen yrityksen edustajana tai yksittäisenä elinkeinonharjoittajana, hae Suomi.fi-valtuus mahdollisimman pian. Jos käytätä järjestelmää yhdistyksen tai julkisen organisaation puolesta ja käytössäsi on heikko Katso-tunniste, vahvenna se mahdollisimman pian.

Katso-tunnisteilla ei voi enää kirjautua kuntoutuskurssijärjestelmään ja kuntoutuksen tuloksellisuuden seurantajärjestelmään 14.12.2019. Tämän jälkeen kirjautumiseen vaaditaan henkilökohtainen vahva tunniste, joita ovat pankkitunnukset, mobiilivarmenne ja varmennekortti. Käyttäjät hallinnoivat asiointivaltuuksia jatkossa Suomi.fin Valtuudet-palvelun avulla.

Kuntoutuskurssijärjestelmää ja kuntoutuksen tuloksellisuuden seurantajärjestelmää käyttävät kuntoutuksen palveluntuottajat. Kuntoutuskurssijärjestelmän ekstranetin kautta palveluntuottajat voivat muokata tietoa järjestämistään kursseista, esimerkiksi kurssien aikatauluja ja yhteyshenkilötietoja. Kuntoutuksen tuloksellisuuden seurantajärjestelmään toimitetaan kyselytietoja, joita kerätään kuntoutuksen asiakkailta.

Seuraavat asiat muuttuvat 14.12.2019:

  • Kuntoutuskurssijärjestelmään ja kuntoutuksen tuloksellisuuden seurantajärjestelmään ei voi kirjautua Katso-palvelun käyttäjätunnuksilla.
  • Käyttäjän täytyy kirjautua järjestelmiin henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.
  • Yhdistyksen tai julkisen organisaation puolesta asioivalla täytyy olla käytössä vahvennettu Katso-tunniste.
  • Yrityksen puolesta tai yksittäisenä elinkeinonharjoittajana asioivalla täytyy olla käytössä suomi.fi-valtuus.

Yhdistyksen tai julkisen organisaation puolesta asioivat

Jos yhdistyksen tai julkisen organisaation puolesta asioivalla on käytössä heikko Katso-tunnistuksen väline, se pitää vahventaa Katso-palvelussa ennen 14.12.2019.

Yhdistykset tai julkiset organisaatiot eivät voi vielä käyttää suomi.fi-valtuuksia. Asiointipalvelun käyttöoikeudet perustuvat siirtymävaiheen ajan Katso-rooleihin.

Yhdistyksen tai julkisen organisaation puolesta asioivat voivat ylläpitää Katso-rooleja Katso-palvelussa Suomi.fin Valtuudet-palvelun käyttöönottoon asti. Tieto Suomi.fi-valtuuden käyttöönotosta päivitetään kela.fi-sivuille.

Yrityksen puolesta tai yksittäisenä elinkeinonharjoittajana asioivat

Yrityksen puolesta tai yksittäisenä elinkeinonharjoittajana asioivat voivat jo käyttää suomi.fi-valtuuksia.

Palvelun käyttäjän pitää ottaa suomi.fi-valtuus käyttöön mahdollisimman pian, ennen 14.12.2019. Kuntoutuskurssijärjestelmää ja Kuntoutuksen tuloksellisuuden seurantajärjestelmää varten tarvitset jatkossa Suomi.fi-valtuuden Kuntoutuspalveluiden tuottajien asiointi.

Valtuuksia voi hallinnoida suomi.fi-palvelussa. Kun organisaation kaikilla käyttäjillä on oikeat Suomi.fi-valtuudet, Katso-roolien ylläpidon voi lopettaa.

Mitä eroa on pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella ja varmennekortilla?

Pankkitunnukset saa käyttöön, kun tekee sopimuksen pankin kanssa. Pankkitunnusten täytyy olla henkilökohtaiset, jos niiden avulla kirjautuu asiointipalveluun.

Mobiilivarmenne on tunniste puhelimen SIM-kortissa. Lue lisää mobiilivarmenteesta osoitteesta mobiilivarmenne.fi.

Varmennekortti voi olla kansalaisvarmenteen sisältävä henkilökortti tai organisaatiovarmenteen sisältävä organisaatiokortti. Henkilökortteja myöntää Poliisi, organisaatiokortit myöntää digi- ja väestötietovirasto. Lue lisää varmennekorteista digi- ja väestötietoviraston sivuilta: Varmenteet ja kortit organisaatioille.

Lisätietoa: