Tervetuloa Kelan ja Verohallinnon webinaariin 15.12.2022: Tukea suuriin sähkömenoihin – eväitä asiakasneuvontaan | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Tervetuloa Kelan ja Verohallinnon webinaariin 15.12.2022:
Tukea suuriin sähkömenoihin – eväitä asiakasneuvontaan 

Julkaistu 17.11.2022

Hallitus on antanut eduskunnalle lakiesityksen väliaikaisesta sähkötuesta sähkön hinnan voimakkaan nousun vuoksi. Oikeus sähkötukeen on pienituloisilla kotitalouksilla, jotka eivät voi saada verotuksessa sähkövähennystä. Kelan ja Verohallinnon järjestämästä webinaarista saat tietoja ja työkaluja asiakasohjaukseen eri tukimuotojen kanssa. Tilaisuus pidetään suomeksi.

Aihe: Sähkövähennys, sähkötuki ja sähkömenojen huomiointi toimeentulotuessa
Aika: to 15.12.2022 klo 10–11.30
Paikka: Teams

Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään 13.12.2022 tästä linkistä

Tietoa tapahtumasta 

Sähkön hinnan voimakkaan nousun takia vuonna 2023 on mahdollista saada apua sähkömenoihin. Ensisijainen tapa on hakea sähkövähennystä Verohallinnosta. Sähkövähennykseen on oikeus, jos sähköenergiamenot ovat yli 2 000 euroa tammi–huhtikuussa 2023 ja veroja kertyy riittävästi vähennyksen tekemiseen. 

Jos kotitaloudelle ei kerry veroja pienien tulojen vuoksi riittävästi tai sähköenergiamenot jäävät alle 2 000 euron rajan, Kelasta voi hakea sähkötukea. Sähkötuessa on kuitenkin omavastuu, joka on 400 e/kk. Kolmantena tukielementtinä on kaikkein pienituloisimmille suunnattu toimeentulotuki. Milloin ja miten asiakas voi hakea mitäkin tukea? 

Kela järjestää aiheesta webinaarin yhteistyössä Verohallinnon kanssa 15.12.2022. Webinaarissa Verohallinnon ylitarkastaja Petri Manninen kertoo sähkövähennyksestä, Kelan projektipäällikkö Kirsi Metsävainio sähkötuesta ja Kelan etuuspäällikkö Marja-Leena Valkonen toimeentulotuessa hyväksyttävistä sähkömenoista. 

Webinaari on suunnattu erityisesti kuntien ja tulevien hyvinvointialueiden sosiaalihuollon asiantuntijoille, jotka neuvovat korkeiden sähkömenojen kanssa kamppailevia asiakkaita.

Lue lisää:

Sivu päivitetty 17.11.2022