Monikieliset infolehtiset etuusmuutoksista avuksi asiakasohjaukseen | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Monikieliset infolehtiset etuusmuutoksista avuksi asiakasohjaukseen

Julkaistu 26.3.2024

Kelan yleiseen asumistukeen ja työttömyystukiin tulee 1.4. alkaen useita leikkauksia, jotka vaikuttavat noin puolen miljoonan asiakkaan tukiin. Uudet infolehtiset kertovat muutoksista monella kielellä.
Eduskunnan päättämät leikkaukset tulevat voimaan 1.4. Työttömyystukien leikkaus vähentää asiakkaiden saamaa tukea heti huhtikuussa. Yleisen asumistuen saajien tuki pienenee seuraavan tarkistuksen yhteydessä, viimeistään maaliskuussa 2025. Myös toimeentulotukeen tulee muutoksia.

Keskeiset tiedot muutoksista on koottu kela.fissä osoitteeseen www.kela.fi/muutokset-tukiin. Sivulla on myös vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin. Kela.fi-sivu on suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lisäksi Kela on tehnyt 11 eri kielellä infolehtisen, joka kertoo yleiseen asumistukeen ja työttömyystukiin tulevista leikkauksista. Infolehtisiä voi vapaasti ladata ja tulostaa Kelan verkkosivuilta. 

Infolehtiset eri kielillä:

Infolehtiseen voi tutustua myös viittomakielellä ja suomenruotsalaisella viittomakielellä (teckenspråk).

Kela.fissä on myös selkokieliset sivut, joista voi olla hyötyä vieraskielisten asiakkaiden ohjaamisessa. Selkokielisillä sivuilla kerrotaan perusasiat Kelan etuuksista mutta ei kaikkia yksityiskohtia. Selkokieliset sivut sijaitsevat osoitteessa www.kela.fi/selkokieli.

Lue lisää

Sivu päivitetty 24.5.2024