Asiointipalvelu uudistuu

Vuoden 2020 aikana Kelan verkkoasiointipalvelu uudistuu. Uudistuksen tavoitteena on helppokäyttöisempi ja teknisesti saavutettava asiointipalvelu, jota voi käyttää mobiililaitteilla.

Eri osioita uudistetaan eri aikaan, minkä takia hakemusten ja sovellusten ulkonäkö voi vaihdella vuoden aikana. Kun uudistus saadaan valmiiksi, asiointipalvelussa on kauttaaltaan uusi raikas sinivalkoinen ilme.

Uusi etusivu kokeilukäytössä

Asiointipalvelun uusi etusivu on otettu käyttöön nykyisen rinnalla. Voit itse valita, haluatko käyttää uutta vai vanhaa etusivua. Linkki kokeiluversioon löytyy asiointipalvelun nykyisen etusivun ylälaidasta. Uudelta etusivulta voit koska tahansa palata vanhalle etusivulle.

Uudella etusivulla näet:

Kokeile uutta etusivua

Voit helposti tarkistaa puuttuuko hakemuksestasi vielä jotain ja onko päätös jo tehty.

Siirry asiointipalveluun
  • sinulle myönnetyt etuudet
  • etuudet, joita olet hakenut
  • jos Kela tarvitsee sinulta lisätietoja
  • jos hakemuksesi käsittely odottaa muualta saatavia tietoja.

Uudelta etusivulta puuttuu vielä esimerkiksi tietoja, jotka liittyvät etuushistoriaan, liikamaksuun, perintään ja muutoksenhakuun. Puuttuvia tietoja lisätään kevään aikana. Jatkossa uudelta etusivulta näkee myös arvioidun käsittelyajan ja päätöksen, kun ratkaisu on tehty.

Viestit ohjaavat uudelle etusivulle

Jos asiasi käsittely edellyttää sinulta toimenpiteitä, Kela ottaa sinuun yhteyttä. Jos olet tallentanut puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen omiin tietoihisi asiointipalvelussa ja antanut luvan viestien lähettämiseen, voit saada Kelasta tekstiviestin tai sähköpostiviestin. Viestissä oleva linkki ohjaa asiointipalvelun uudelle etusivulle.

Muistutusviesti voidaan lähettää noin viikkoa ennen määräaikaa. Kokeiluvaiheen aikana voit saada viestin tai muistutusviestin, vaikka olet jo hoitanut asian tai toimittanut lisätiedot Kelaan. Uudelta etusivulta voit itse varmistaa, mitä olet jo toimittanut Kelaan.

Uudistettu henkilöasiakkaan sairauspäivärahahakemus 

Henkilöasiakkaan sairauspäivärahahakemus on ensimmäinen kokonaan uudistettu verkkohakemus. Se on selkeä, saavutettava ja helppo käyttää.

Näet hakemusta täyttäessäsi, missä vaiheessa täyttäminen on ja kuinka paljon vielä on jäljellä. Lisäksi pakolliset kentät on merkitty *-merkillä ja niiden yhteydessä ohjeistetaan, missä muodossa tieto pitää antaa.

Lue lisää