Chattirobotti Kela-Kelpo avustaa nyt myös vanhempainrahan hakemisessa

Kela-Kelpo osaa nyt vastata myös kysymyksiin perhevapaista ja avustaa vanhempainrahahakemuksen täyttämisessä. Siltä voi kysyä, mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan tai miten ilmoittaa työskentelystä vanhempainrahakauden aikana.

Chattirobotti Kela-Kelpo vastaa OmaKelassa vanhempainrahahakemusta täyttävien vanhempien kysymyksiin kesäkuusta 2022 alkaen. Myös Kelpon ruotsinkielinen chattirobottikollega FPA-Folke jatkaa perheiden apuna. Chattirobotit palvelevat asiakkaita kellon ympäri ja vuoden jokaisena päivänä.

Kela-Kelpo oppii uutta päivittäin

Kela-Kelpo ja FPA-Folke ovat palvelleet Kelan asiakkaita kela.fi–sivustolla ja OmaKela-asiointipalvelussa vuodesta 2020 alkaen.

OmaKelassa Kela-Kelpo ja FPA-Folke avustavat vanhempainrahan ja perustoimeentulotuen hakemuksilla. Kela.fissä chattirobotit antavat yleisneuvontaa perhe-etuuksissa, opiskelijan etuuksissa, yleisessä asumistuessa ja perustoimeentulotuessa. Tänä vuonna perhevapaauudistuksen myötä ne ovat taas oppineet uutta ja toimivat nyt uuden vanhempainrahahakemuksen apureina.

Kela-Kelpo on nopea ja innokas oppimaan uutta. Kelan palveluasiantuntijat käyvät päivittäin läpi Kela-Kelpon kanssa käytyjä keskusteluita ja opettavat niiden perusteella Kela-Kelpon taustalla olevaa tekoälyä vastaamaan entistä paremmin.

Tekoälyä on opetettu myös Kelaan lähetettyjen kysymysten avulla. Niistä on tunnistettu usein kysyttyjä aiheita ja saatu valmiita kysymyslauseita chattirobotin kehittämistä varten.

Vinkkejä keskusteluun Kela-Kelpon kanssa

Chattirobotit palvelevat asiakkaita kellon ympäri ja vuoden jokaisena päivänä. Parhaiten Kela-Kelpo osaa auttaa, kun sille esitetään lyhyitä ja ytimekkäitä kysymyksiä. Voit kokeilla kysyä asiaasi Kela-Kelpolta ennen kuin soitat asiakaspalveluun. Robotti ei kuitenkaan tiedä, kenen kanssa se keskustelee, joten se ei voi antaa henkilökohtaiseen tilanteeseen liittyvää neuvontaa. Älä lähetä henkilötietojasi viestissä.

Näillä vinkeillä saat Kela-Kelpolta parhaiten apua:

  • Käytä avainsanoja, esimerkiksi sanaa vanhempainraha tai toimeentulotuki.
  • Kirjoita lyhyitä lauseita.
  • Kysy vain yksi kysymys kerrallaan.
  • Voit kysyä myös sellaista, mitä et kehtaisi puhelimessa kysyä.
  • Kela-Kelpo on hyvä Kela–suomi-sanakirja. Muista kysyä termejä.

Lue lisää chattirobotti Kela-Kelposta: www.kela.fi/chattirobotti