Lääkemääräyspalaute

Kela on lähettänyt lääkäreille palautetta lääkemääräyksistä vuodesta 1997 alkaen. Vuodesta 2017 alkaen palautetta on lähetetty kohdennetusti.

Kiitos, että määräsit biosimilaaria!

Saat Kelalta postia toukokuussa, jos määräämälläsi tai uusimallasi reseptillä on ostettu biosimilaaria sisältävää lääkevalmistetta vuonna 2019. Palautteen tarkoituksena on kannustaa lääkäreitä huomioimaan ja pohtimaan biosimilaarien käyttöä aiempaa aktiivisemmin. Palautekirjeen liitteenä on Fimean ylilääkäri Päivi Ruokoniemen (ym.) aiheesta kirjoittama asiantuntija-artikkeli Biosimilaarien käyttöönotossa pallo on lääkäreillä (laakarilehti.fi).

Lue asiaa koskeva tiedote

Lääkemääräyspalaute-verkkopalvelu

Lääkärit ja hammaslääkärit voivat tarkastella tilastotietoja määräämistään lääkkeistä Lääkemääräyspalaute-verkkopalvelussa. Palvelu koostuu interaktiivisista raporteista, jotka ovat osa tilastotietokanta Kelastoa.

Lääkäri, kirjaudu sisään VRK-kortilla (varmennekortti) tai verkkopankkitunnuksilla (linkit avautuvat uuteen ikkunaan).

Palvelu sisältää tietoa lääkemääräyksistä, joista on maksettu sairausvakuutuskorvausta. Omia lääkemääräystietojaan voi palvelussa verrata valitsemansa sairaanhoitopiirin tai erikoisalan tietoihin. Edellisen vuoden lääkemääräystiedot päivitetään verkkopalveluun vuosittain toukokuussa. 

Julkiset tilastoraportit

Kelan tilastotietokanta Kelasto sisältää keskiarvotietoja lääkäreiden ja hammaslääkäreiden määräämistä lääkkeistä.

Lue lisää