Kelan lääkehaku uudistui

Lääkehausta löydät nyt lääkevalmisteiden korvattavuustiedot aiempaa helpommin.

Kelan lääkehaun käyttäminen on nyt aiempaa helpompaa. Kun kirjoitat hakukenttään 3 merkkiä valmisteen tai lääkeaineen nimestä, avautuu lista, josta voit valita haluamasi vaihtoehdon. Valmisteen tiedot avautuvat samalle sivulle hakukenttien alle.

Tarkemmat tiedot korvattavuudesta voit avata kunkin valmisteen kohdalla olevasta nuolipainikkeesta. Korvattavuustiedot avautuvat samalle sivulle valmistetietojen alle.

Uutta ovat myös infopainikkeet ja nuolipainikkeet, joista voit avata lisätietoja lääkehaussa näytettävistä tiedoista. Hakukenttien alle on lisätty painike, jolla voit tyhjentää hakuvaihtoehdot.

Jos olet tallentanut Kelan lääkehaun selaimesi suosikkeihin, päivitetyn lääkehaun ulkoasu voi näyttää poikkeavalta. Poista tällöin selaimen historiatiedot ja avaa lääkehaku uudelleen.

Ajantasaista tietoa Suomessa kaupan olevista lääkevalmisteista

Lääkehaussa on ajantasaiset tiedot Suomessa kaupan olevista lääkkeistä sekä korvattavista perusvoiteista ja kliinisistä ravintovalmisteista. Lääkehaun tiedot perustuvat Kelan ylläpitämään Lääketietokantaan.

Kelan lääkehausta voit tarkistaa, onko lääke korvattava, kuinka paljon korvausta voi saada ja mikä lääkkeen hinta on. Lääkehausta löydät myös vastaavat valmisteet, joihin lääke on mahdollista vaihtaa apteekissa. 

Tutustu uudistettuun Kelan lääkehakuun