Kelan tuet opiskelijoille ja asevelvollisille 2021 – tutustu selkosuomeksi

Uusi esite kertoo selkokielellä, miten Kela tukee opiskelijoita ja armeijassa tai siviilipalveluksessa olevia ja miten tukia haetaan. Samat tiedot löytyvät myös Kelan selkokielisiltä verkkosivuilta.

Kelan esite opiskelijoille ja asevelvollisille on nyt päivitetty vuodelle 2021 suomeksi ja ruotsiksi. Painettua esitettä saa Kelan palvelupisteistä ja asiointipisteistä.

Oppilaitokset ja muut yhteistyökumppanit voivat tilata esitettä Kelasta osoitteesta lomakevarasto@kela.fi. Pienin lähetettävä määrä on 10 kappaletta. Myöhemmin kesäkuussa esite julkaistaan myös englanniksi, venäjäksi ja viroksi sekä saamen kielillä.

Selkokielellä opiskelijan ja asevelvollisen tuista voi lukea myös Kelan verkkosivuilta Opiskelu ja asevelvollisuus – selkosuomeksi.

Selkokieli on oma kielimuotonsa, jossa sisältö, sanasto ja rakenteet on mukautettu vielä selkeää yleiskieltäkin helpommin ymmärrettäviksi. Helposti ymmärrettävät esitteet sopivat kaikille Kelan asiakkaille. Selkokielisissä esitteissä ja verkkosivuilla ei kuitenkaan ole kaikkia etuuksien yksityiskohtia.

Opiskelijan ja asevelvollisen tuista kerrotaan tarkemmin Kelan yleissuomenkielisillä sivuilla www.kela.fi/opiskelijat ja www.kela.fi/asevelvolliset.

Lue lisää