Ilmoita työttömyyden jatkumisesta

Kun työttömyysturvahakemuksesi on hyväksytty ja jos työttömyys jatkuu, sinun on täytettävä säännöllisesti työttömyysajan ilmoitus.

 

Työttömyysturva maksetaan tekemäsi työttömyysajan ilmoituksen perusteella. Näin ilmoitat Kelaan päivät, jotka olet ollut työttömänä, töissä tai esimerkiksi työharjoittelussa.

Toimi näin

  1. Ilmoita työttömyyspäivät OmaKelassa.
  2. Jos olet ollut töissä, merkitse työssäolopäivät ja toimita tarvittavat liitteet Kelaan. Jos osallistut työllistämistä edistävään palveluun, merkitse läsnä- ja poissaolopäivät.
  3. Ilmoita verkossa myös esimerkiksi perhesuhteiden muutoksista, sillä ne voivat vaikuttaa työttömyysetuuden määrään.

Yrittäjät

Jos olet yrittäjä ja saat Kelasta väliaikaista työmarkkinatukea koronaepidemian takia, ilmoita työttömyyspäiväsi tämän ohjeen mukaan: Yrittäjän ohje työttömyysajan ilmoituksen täyttämiseen (pdf). Hakemuksen käsittely Kelassa on sujuvampaa, kun täytät ilmoituksen pdf-ohjeessa kerrotulla tavalla.

Ilmoitus lomakkeella

Toinen vaihtoehto on, että täytät ja tulostat lomakkeen Ilmoitus työttömyysajasta TT2 (pdf).  Postita hakemus ja liitteet osoitteeseen Kela, PL 10, 00056 KELA.

Kela saa tiedot palkkatuloista tulorekisteristä. Kela hyödyntää näitä tietoja hakemusten käsittelyssä. Tarvittaessa sinulta pyydetään lisätietoja.