Kela näkyy Helsinki Pride -viikolla – yhdenvertaisuus on osa kelalaisten arkea

Kela on Suomen suurimman kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuman Helsinki Priden virallinen yhteistyökumppani tänäkin vuonna. Helsinki Pride järjestetään 7.–13.9.2020.

Osallistuminen Helsinki Pride -viikkoon on osa Kelan tasa-arvo-, yhdenvertaisuus- ja vastuullisuustyötä. Kela on strategiassaan sitoutunut konkreettisiin tekoihin yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

– Meille Kelassa on tärkeää yhdenvertaisuus sekä ihmisten moninaisuus ja sen ymmärtäminen, että me ihmiset olemme monella lailla erilaisia. Meidän on huomioitava tämä niin asiakastyössä kuin työyhteisössämmekin joka päivä, sanoo Kelan pääjohtaja Outi Antila.

Kelan henkilöstölle järjestetään syksyllä koulutustilaisuuksia, joissa perehdytään asiakkaiden ja kelalaisten moninaisuuteen sekä moninaisuuden huomioimiseen päivittäisessä työssä.

Viime vuoden Helsinki Priden yhteydessä Kelaan perustettiin myös oma sateenkaariverkosto, jonka tehtävänä on tukea yhdenvertaisuutta Kelassa. Sateenkaariverkosto on avoin kaikille kelalaisille ja toimii valtakunnallisesti.

Sateenkaariliput liehuvat jälleen Kelan päätalolla

Kelan asiakaspalvelijat jalkautuvat Helsingin keskustaan lauantaina 12.9.2020 klo 13–16 kohtaamaan asiakkaita ja vastaamaan heidän kysymyksiinsä. Kelalaiset tunnistaa näyttävistä viireistä ja mustista sateenkaarikuvioiduista lippiksistä. Kelan Instagram-tilillä @kela_fpa järjestetään myös livelähetys 12.9. klo 13 alkaen. Livelähetystä voi seurata Instagramin tarinat-osiossa.

Kelan päätalolla Töölössä liputetaan sateenkaarilipuilla koko viikon ajan. Pride-viikko voi näkyä myös Kelan asiakaspalvelupisteillä julisteina, infonäytöillä vaihtuvina kuvina sekä henkilöstön kaulassa olevina sateenkaarenvärisinä avainnauhoina.