Siirry Päivähoitotietojen ilmoituspalvelussa Suomi.fi-tunnistukseen

Suomi.fi-tunnistus otetaan käyttöön Päivähoitotietojen ilmoituspalvelussa 14.12.2019. Jos käytössäsi on heikko Katso-tunniste, vahvenna se mahdollisimman pian, jotta voit käyttää palvelua jatkossa.

Katso-tunnisteella ei voi enää kirjautua Päivähoitotietojen ilmoituspalveluun 14.12.2019 alkaen. Tämän jälkeen kirjautumiseen vaaditaan henkilökohtainen vahva tunniste, joita ovat pankkitunnukset, mobiilivarmenne ja varmennekortti.

Päivähoitotietojen ilmoituspalvelussa kunnat ilmoittavat Kelaan tiedot lapsista, joille on myönnetty kunnallinen varhaiskasvatuspaikka tai joiden varhaiskasvatus on päättynyt.

Jos kunnan työntekijällä on käytössä heikko Katso-tunniste (PWD), se pitää vahventaa Katso-palvelussa ennen 14.12.2019. Tämän jälkeen kunnan työntekijä voi käyttää Päivähoitotietojen ilmoituspalvelua vain, jos hänellä on käytössään vahva Suomi.fi-tunnistusväline ja vahvistettu Katso-tunniste.

Seuraavat asiat muuttuvat 14.12.2019:

  • Päivähoitotietojen ilmoituspalveluun ei voi kirjautua Katso-palvelun käyttäjätunnuksilla.
  • Käyttäjän täytyy kirjautua Päivähoitotietojen ilmoituspalveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.
  • Käyttäjällä täytyy olla käytössä vahvennettu Katso-tunniste.

Mitä eroa on pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella ja varmennekortilla?

Pankkitunnukset saa käyttöön, kun tekee sopimuksen pankin kanssa. Pankkitunnusten täytyy olla henkilökohtaiset, jos niiden avulla kirjautuu asiointipalveluun.

Mobiilivarmenne on tunniste puhelimen SIM-kortissa. Lue lisää mobiilivarmenteesta osoitteesta mobiilivarmenne.fi.

Varmennekortti voi olla kansalaisvarmenteen sisältävä henkilökortti tai organisaatiovarmenteen sisältävä organisaatiokortti. Henkilökortteja myöntää Poliisi, organisaatiokortit myöntää Väestörekisterikeskus. Lue lisää varmennekorteista Väestörekisterikeskuksen sivuilta: Varmenteet ja kortit organisaatioille.

Ylläpidä Katso-rooleja, kunnes Suomi.fi-valtuudet voi ottaa käyttöön

Jatkossa Päivähoitotietojen ilmoituspalvelun käyttäjät hallinnoivat asiointivaltuuksia Suomi.fin Valtuudet-palvelun avulla. Kunnat eivät kuitenkaan voi vielä käyttää Valtuudet-palvelua.

Asiointipalvelun käyttöoikeudet perustuvat siirtymävaiheen ajan Katso-rooleihin. Kunnat voivat ylläpitää Katso-rooleja Katso-palvelussa Suomi.fin Valtuudet-palvelun käyttöönottoon asti. Käyttöönotosta tiedotetaan erikseen, kun aikataulut tarkentuvat.

Infotilaisuus muutoksesta kunnille 26.11.

Kunnille järjestetään 26.11. klo 9.30–10.30 infotilaisuus verkossa Suomi.fi-tunnistukseen siirtymisestä.

Info on tarkoitettu kuntien sosiaalitoimen esimiehille ja työntekijöille sekä Päivähoitotietojen ilmoituspalvelua käyttävissä kunnissa kaikille tietoja ilmoittaville. Tilaisuuden tallenne ja esitysmateriaalit julkaistaan tilaisuuden jälkeen kela.fissä.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 20.11.

Suomi.fi-tunnistukseen liittyvissä kysymyksissä kuntien työntekijöitä palvelee Kelan viranomaislinja 020 692 235 ma–pe klo 9–16.

Myös www.kela.fi/yhteistyokumppanit -sivujen chatissä vastataan kuntien edustajien kysymyksiin ma–pe klo 9–15.

Lue lisää