Näin haet joustavaa hoitorahaa

Hae joustavaa hoitorahaa verkossa

Lähetä hakemus ja liitteet helposti asiointipalvelussa. Selkeä puhelimella otettu kuva käy liitteeksi.

Hae etuutta
  1. Hae joustavaa hoitorahaa verkossa. Kirjaudu asiointipalveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Jos molemmat vanhemmat hakevat joustavaa hoitorahaa, he täyttävät omat hakemuksensa. Lisätiedot-kohtaan kirjoitetaan, miten vanhemmat ovat poissa työstään lapsen hoidon vuoksi.
  3. Kuvaa tai skannaa liitteet ja lähetä ne verkossa. Liitä hakemukseesi:
  4. Asiointipalvelusta näet, onko hakemuksesi ratkaistu, paljonko etuutta saat ja koska se maksetaan. Palvelussa näet myös muistutukset mahdollisesti puuttuvista liitteistä. Saat kotiisi postitse myös kirjallisen päätöksen.

Toinen vaihtoehto on, että täytät ja tulostat Joustavan/osittaisen hoitorahan hakemuksen WH 9 (pdf). Postita hakemus ja liitteet osoitteeseen Kela, PL 10, 00056 KELA.

Jos haet hoitorahaa paperilomakkeella, pyydä, että työnantajasi täyttää hakemuksen viimeisen sivun, tai lähetä kopio työnantajan todistuksesta, josta käy ilmi työaika. Jos molemmat vanhemmat hakevat joustavaa hoitorahaa, he täyttävät omat hakemuksensa. Lisätiedot-kohtaan kirjoitetaan, miten vanhemmat ovat poissa työstään lapsen hoidon vuoksi.

Hakuaika

Hae joustavaa hoitorahaa viimeistään 6 kuukauden kuluessa siitä, kun haluat saada sitä.

Ilmoita muutoksista

Muista ilmoittaa joustavaan hoitorahaan liittyvistä muutoksista, jotta tuki voidaan maksaa sinulle oikein.

Jos haluat lakkauttaa tuen, tee se verkossa. Voit myös soittaa Kelaan. Vaihtoehtoisesti voit täyttää ja lähettää vapaamuotoisen kirjeen lähimpään Kelan palvelupisteeseen.

Lue lisää