Skype-infot työnantajien ajankohtaisista Kela-asioista jatkuvat syksyllä

Skype-infot työnantajien Kela-asioita hoitaville henkilöille jatkuvat koronaepidemian aiheuttaman tauon jälkeen. Syksyn ensimmäinen Skype-info pidetään 15.9.2020. Aiheena on Työnantajan asiointipalvelun siirtyminen Katso-palvelusta Suomi.fihin syyskuun lopulla.

Skype-infot ovat lyhyitä verkossa pidettäviä esityksiä ajankohtaisista asioista. Niitä järjestetään noin kerran kuukaudessa. Skype-infot tallennetaan, joten niitä voi katsoa ja kuunnella myös myöhemmin.

15.9.2020, Työnantajan asiointipalvelu ja Suomi.fi-valtuudet

Skype-infossa käsitellään Työnantajan asiointipalvelun käytössä tarvittavia Suomi.fi-valtuuksia ja syyskuun lopulla tapahtuvaa muutosta palveluun tunnistautumisessa. Infossa kerrotaan, mitä eri valtuuksilla voi tehdä ja mitä valtuuksia erilaisia päiväraha-asioita hoitavat työntekijät tarvitsevat. Infossa ei käsitellä korvaamiseen liittyviä kysymyksiä.

Kohderyhmä: Työnantajan Kela-asioita hoitavat henkilöt sekä henkilöt, jotka antavat valtuuksia Suomi.fi-palvelussa tai hallinnoivat yrityksen saamia Suomi.fi-valtuuksia esimerkiksi tilitoimistossa.  

Ajankohta: 15.9.2020 klo 13.00−13.30

Osallistumislinkki: Liity Skype-kokoukseen (ei ennakkoilmoittautumista)

Lokakuu 2020, Vaihtoehtoja sairauspoissaoloille: osasairauspäiväraha ja kuntoutusraha työkokeilun ajalle

Tiesitkö, että kuntoutusraha maksetaan työnantajalle, jos se maksaa palkkaa kuntoutusajalta? Kuntoutusrahaa voi saada esimerkiksi työpaikalla toteutuvan työkokeilun ajalta, kun työntekijä tarvitsee varhaista tukea. Esityksessä kerrotaan kuntoutusrahan myöntämisedellytykset silloin, kun kuntoutuksen järjestävät työterveyshuolto ja työnantaja yhdessä.

Infon toisena aiheena on se, miten osasairauspäivärahaa voi hyödyntää työntekijän työkyvyn tukemisessa.

Kohderyhmä: Työpaikkojen HR- ja työhyvinvoinnin asiantuntijat sekä esihenkilöt.

Ajankohta: Lokakuu 2020. Päivämäärä ja kellonaika kerrotaan kela.fissä ja Työnantajainfo-uutiskirjeessä lähempänä ajankohtaa.

Skype-infoon osallistuminen

Skype-infot järjestetään verkossa Microsoftin Skype for Business -ohjelmalla. Osallistumiseen tarvitset verkkoyhteyden, kuulokkeet (kaiuttimet) ja mikrofonin (esim. kuulokkeet, joissa on mikrofoni). Tietokoneella ei tarvitse olla Skype-ohjelmaa.

Kysymyksiä voi esittää esityksen aikana chatin kautta. Esitysmateriaalia täydennetään tarvittaessa esityksen jälkeen kysymyksillä ja vastauksilla. Materiaali ja tallenne julkaistaan kela.fin osiossa Kelan oppaat ja esitykset työnantajille.

Skype-infojen aiheet ja ajankohdat julkaistaan ennakkoon Työnantajainfo-uutiskirjeessä ja kela.fin työnantajaosiossa. Toiveita tulevien Skype-infojen aiheiksi voi lähettää osoitteeseen tyonantajainfo@kela.fi.

Lue lisää