Missä hakemus käsitellään?

Kelaan tulevat hakemukset ja niiden liitteet skannataan ja toimitetaan sähköisesti eteenpäin, jolloin ne voidaan käsitellä missä tahansa Suomessa. Vain sairaanhoitokorvaukset käsitellään edelleen paperihakemuksina.

Kotipaikkakuntasi Kelaan jättämääsi hakemusta ei siis välttämättä käsitellä siellä, vaan sen saattaa ratkaista etuuskäsittelijä toisella puolella Suomea.

Jos haluat täydentää Kelaan jo jättämääsi hakemusta, voit tehdä sen Kelan asiointipalvelussa. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Voit toimittaa myös skannatut tai kuvatut liitteet asiointipalvelun kautta. Kelan asiointipalvelussa voit seurata useimpien etuushakemustesi käsittelyä. Hakemus näkyy palvelussa rekisteröinnin jälkeen.

Toimeentulotuessa hakemuksesi käsittelee perustoimeentulotuen osalta Kela. Samassa hakemuksessa voit myös ilmoittaa, jos haet täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea sellaisiin menoihin, joihin et voi saada perustoimeentulotukea. Kela voi pyynnöstäsi siirtää hakemuksesi näiltä osin kunnan käsiteltäväksi.

Lue lisää