Kela ja Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste mukana Matka 2020 -messuilla

Messuosastomme 6p60 on auki koko messujen ajan 16.–19.1.2020. Osastollamme voi kysyä asiantuntijoilta terveyspalveluista ja sairaanhoidosta ulkomailla, tilata eurooppalaisen sairaanhoitokortin ja tutustua uudistuneeseen EU-terveydenhoito.fi-verkkopalveluun.

Mitä jos sairastut lomamatkalla? Haluaisitko matkustaa hoitoon Suomen ulkopuolelle? Vietätkö eläkepäiviä ulkomailla, tai oletko lähdössä opiskelijavaihtoon tai töihin ulkomaille? Näihin kansainväliseen sairaanhoitoon liittyviin tilanteisiin saa tietoa EU-terveydenhoito.fi-verkkopalvelusta. EU-terveydenhoito.fi toimi aiemmin nimellä Hoitopaikanvalinta.fi ja on nyt uudistunut nimen lisäksi myös sisällöltään ja rakenteeltaan.

– EU-terveydenhoito.fi-sivusto on tarkoitettu avuksi kaikille, jotka tarvitsevat syystä tai toisesta hoitoa Suomen rajojen ulkopuolella, kertoo Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteen suunnittelija Pia Blomqvist. – Sivustolta kannattaa tarkistaa mitä matkalle lähtiessä tai ulkomaille muuttaessa on hyvä ottaa huomioon. Matkailijalle hyödyllistä tietoa ovat yli 50 maan terveydenhuollosta kertovat maakuvaukset.

Matkalle mukaan eurooppalainen sairaanhoitokortti

Eurooppalainen sairaanhoitokortti kannattaa ottaa matkalle mukaan, koska yllättävä sairastuminen ulkomaanmatkalla voi muutoin tulla kalliiksi. Matka 2020 -messuilla kävijä voi tilata maksuttoman kortin messuosastollamme. Kortin tilaamiseen tarvitaan henkilötodistus. Huoltajan on mahdollista tilata kortti myös alaikäiselle lapselleen. Messujen ulkopuolella kortin voi tilata verkossa www.kela.fi/omakela tai Kelan palvelunumerosta 020 692 203 ma–pe kello 9–16.

Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla saa lääketieteellisesti välttämättömän sairaanhoidon julkisessa terveydenhuollossa, kun matkustaa EU- ja Eta-maissa tai Sveitsissä. Kortilla pääsee hoitoon myös, jos pitkäaikaissairaus vaatii matkalla äkillistä hoitoa tai jos tarvitsee hoitoa raskauden tai synnytyksen vuoksi. Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla saa hoidon samaan hintaan kuin paikalliset asukkaat. Kela myöntää eurooppalaisen sairaanhoitokortin henkilöille, joiden sairaanhoitokustannuksista Suomi vastaa. Eurooppalaisen sairaanhoitokortin on hankkinut jo yli 2 miljoonaa suomalaista.

Yhteyspiste neuvoo terveyspalvelujen käyttämisessä ulkomailla

Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteestä saa tietoa terveyspalvelujen käyttämisestä ulkomailla ja Suomessa. Yhteyspiste opastaa erilaisissa kansainvälisissä tilanteissa, esimerkiksi miten voi hakeutua hoitoon ulkomaille, millaisia oikeuksia potilaalla on ja miten hoitoa korvataan. Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste löytyy jokaisesta EU-maasta. Suomessa yhteyspiste on sijoitettu Kelaan ja palvelee EU-terveydenhoito.fi-sivustolla sekä sähköpostitse.

Messuosastomme tunnelmia voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #matka2020 ja #EUterveydenhoito. Yhteyspiste jakaa messukuulumisia Facebookissa ja Twitterissä @rajayhteyspiste.

Lue lisää