Näin haet koulumatkatukea

  1. Hae koulumatkatukea erikseen joka lukuvuodeksi
  2. Täytä ja tulosta hakemuslomake Koulumatkatuki, KM 1 (pdf) ja jätä se oppilaitokseesi. Koulumatkatukea ei voi hakea OmaKelassa.

  3. Oppilaitos tarkistaa hakemuksen tiedot. Jos käytät Waltti-liikennettä tai kuljet Matkahuollon linja-autolla, saat oppilaitoksesta ostotodistuksen lipun ostamista varten.

  4. Saat kotiisi postitse kirjallisen päätöksen. Näet päätöksen myös OmaKelassa. Jos olet alaikäinen, Kela antaa päätöksen tiedoksi myös huoltajallesi.

Hakuaika

Hae koulumatkatukea lukuvuoden alkaessa tai kun koulumatkasi ovat varmistuneet.

Voit saada koulumatkatukea aikaisintaan hakemiskuukautta edeltävän kuukauden alusta alkaen. Jos esimerkiksi haluat saada tukea elokuun alusta alkaen, sinun täytyy jättää hakemus oppilaitokseesi syyskuun loppuun mennessä.

Hae koulumatkatukea erikseen joka lukuvuodeksi.

Ilmoita muutoksista

Jos olosuhteesi muuttuvat, ilmoita muutoksista Kelaan. Täytä koulumatkatuen muutosilmoitus KM 4 (pdf) ja jätä se oppilaitokseesi. Tutustu muutosilmoituksen täyttöohjeisiin.

Ilmoituksen voit tehdä myös OmaKelassa, puhelimitse tai palvelupisteessä.

Jos ilmoitat muutoksesta myöhässä tai antamasi tiedot osoittautuvat vääriksi tai olet jättänyt kertomatta ratkaisuun vaikuttavaa tietoa, sinulle on ehkä maksettu liikaa koulumatkatukea. Silloin Kela perii koulumatkatuen takaisin sinulta, vaikka tuki olisi maksettu lipun myyjälle tai koulukuljetuksen järjestäjälle.

Katso, mistä muutoksista sinun täytyy ilmoittaa Kelaan.

Lue lisää